OH Leuven verlost Club Brugge van Kaveh Rezaei

© Belga Image

De Iraanse centrumspits Kaveh Rezaei (29), die de afgelopen twee seizoenen door Club Brugge werd uitgeleend aan Charleroi, heeft getekend bij OH Leuven. Hij krijgt aan Den Dreef een contract voor één seizoen met een optie op één extra jaar. Dat heeft OHL bekendgemaakt op zijn website.

In een honderdtal wedstrijden in de Jupiler Pro League trof Kaveh Rezaei 39 keer raak. De Iraanse international kwam in juni 2017 in ons land terecht en maakte meteen furore. In zijn eerste seizoen bij Sporting Charleroi trof hij 16 keer raak. Rezaei begon ook sterk aan het seizoen 2018-2019 met drie doelpunten in vier wedstrijden. Dat leverde hem eind augustus 2018 een contract voor vier seizoenen op bij Club Brugge.

Bij blauw-zwart kon Rezaei zich nooit echt doorzetten door een heupblessure. Club leende de Iraanse spits de voorbije twee seizoenen uit aan Sporting Charleroi. Daar vond hij zijn neus voor doelpunten terug, want hij liet er de netten 22 keer trillen in 54 wedstrijden.

‘Met Kaveh Rezaei halen we een spits binnen die een neus heeft voor doelpunten’, zegt Wim De Corte, technisch directeur bij OH Leuven. ‘Hij kent de Jupiler Pro League heel erg goed en is erop gebrand om opnieuw te spelen en belangrijk te zijn voor zijn team.’

Partner Content