OHL-trainer Ronny Van Geneugden hervatte de trainingen zaterdag met slechts twee buitenlanders: de Nigeriaan Chuka en de IJslander Stefan Gislason. In Sport/Voetbalmagazine licht hij de transferpolitiek toe:

"Vorig seizoen zijn we geconfronteerd met een aantal problemen. Op de backs speelden we met spelers van wie dit niet hun beste positie is: Jorn Vermeulen is een middenvelder en Koen Weuts een linksvoetige centrumverdediger. Daarom hebben we nu twee jongens gehaald die altijd speelden in hun clubs en die over ervaring beschikken. Vanaudenaerde kwam vrij door de degradatie van Westerlo, Thompson door de moeilijke situatie bij Lierse. Van die opportuniteiten hebben wij gebruikgemaakt."

OHL huurde een jaar geleden Christophe Diandy als linksachter, maar hij bleek meer een middenvelder te zijn en keerde naar Anderlecht terug.

Met rechtsachter Frederik Boi heeft Van Geneugden andere plannen. "De conclusie is dat ook hij op het middenveld beter tot zijn recht komt. Wat niet wil zeggen dat ik hem niet meer als rechtsachter kan gebruiken."

In het hart van de defensie dreigde een personeelstekort. "Doordat we afscheid namen van Radek Dejmek en Pieter Nys en niet weten hoe Nicky Hayen de voorbereiding zal verteren na zijn zware knieblessure, hebben we ook daar kort op de bal gespeeld. Buysens kwam vrij door de degradatie van STVV en kan op drie, vier én twee spelen, De Roeck op drie en vier. Behalve voor kwaliteit hebben we ook voor polyvalentie gekozen." (JH)