"Bah, vakanties zijn altijd te kort. Of ze nu tien dagen of twee maanden duren. De dag dat je moet hervatten, doet het altijd pijn, in om het even welk beroep", nuanceert Mathijssen. "Bij ons in Leuven verloopt het prima. Nochtans hebben de spelers maar vier weken rust gehad, doordat we de eindronde van de tweede klasse speelden. Een fysiek veeleisende nacompetitie, die ik op dat vlak vergelijk met play-off 1. Desondanks heb ik bij de hervatting goed gehumeurde spelers aangetroffen, die tevreden waren dat ze er weer aan konden beginnen. Misschien dat de euforie van de promotie daar nog een rol in speelde, dat is mogelijk."

Toch pleit Mathijssen voor enkele wijzigingen in het opstellen van de kalender. "Toen ik zelf nog voetbalde, begon men nog met een rustige eerste trainingsweek. De opbouw verliep heel geleidelijk. Dat is niet meer mogelijk vandaag, aangezien de competitiestart er al snel aankomt. Té snel. Een week of tien dagen extra vakantie zou geen kwaad kunnen. Ik begrijp niet dat daar niet wordt over nagedacht. Programmeer enkele speeldagen tijdens de week en het is opgelost. In plaats daarvan blijven we data vrijhouden voor eventueel afgelaste wedstrijden. Maar met de huidige terreinen gebeurt het nog uitzonderlijk dat er niet kan worden gespeeld."

(Pierre Danvoye)

Lees de andere opinies in Sport/Voetbalmagazine van 5 augustus.

"Bah, vakanties zijn altijd te kort. Of ze nu tien dagen of twee maanden duren. De dag dat je moet hervatten, doet het altijd pijn, in om het even welk beroep", nuanceert Mathijssen. "Bij ons in Leuven verloopt het prima. Nochtans hebben de spelers maar vier weken rust gehad, doordat we de eindronde van de tweede klasse speelden. Een fysiek veeleisende nacompetitie, die ik op dat vlak vergelijk met play-off 1. Desondanks heb ik bij de hervatting goed gehumeurde spelers aangetroffen, die tevreden waren dat ze er weer aan konden beginnen. Misschien dat de euforie van de promotie daar nog een rol in speelde, dat is mogelijk."Toch pleit Mathijssen voor enkele wijzigingen in het opstellen van de kalender. "Toen ik zelf nog voetbalde, begon men nog met een rustige eerste trainingsweek. De opbouw verliep heel geleidelijk. Dat is niet meer mogelijk vandaag, aangezien de competitiestart er al snel aankomt. Té snel. Een week of tien dagen extra vakantie zou geen kwaad kunnen. Ik begrijp niet dat daar niet wordt over nagedacht. Programmeer enkele speeldagen tijdens de week en het is opgelost. In plaats daarvan blijven we data vrijhouden voor eventueel afgelaste wedstrijden. Maar met de huidige terreinen gebeurt het nog uitzonderlijk dat er niet kan worden gespeeld."(Pierre Danvoye)Lees de andere opinies in Sport/Voetbalmagazine van 5 augustus.