Dat bevestigt Houtput op zijn Facebookpagina. 'Deze beslissing mag in geen enkel geval aanzien worden als een schuldbekentenis in het recent verschenen artikel, maar is het gevolg van een opeenstapeling van teleurstellingen die veel ruimer liggen', benadrukt hij evenwel.

'In een recent artikel van de Telegraph wordt aangegeven dat OHL zich actief heeft aangeboden om te helpen TPO-regels te omzeilen. Ik kan hierbij aangeven dat dit niet klopt', aldus Houtput, die bijna twee jaar voorzitter was van OHL. 'Als de media deze opportuniteit gebruiken om mezelf en de club meteen te linken aan schandalen, dan is dat een zoveelste voorbeeld van een zieke wereld waar een perceptie creëren nodig is om sensatie te organiseren. Noch ikzelf, noch de collega's van OHL zouden enige overeenkomst afsluiten die in strijd is met de reglementen.

'De voetbalwereld is een jungle die gedomineerd wordt door makelaars, die soms zelfs beweren wedstrijden te kunnen beïnvloeden, en door ego's op en naast het veld. Zelfs de pers verliest zijn objectiviteit als het over voetbal gaat en creëert vlotjes mee sensatie en perceptie. Deze perceptie is belangrijker geworden dan de realiteit. Dit is niet mijn natuurlijke habitat en ook niet wie ik ben als mens. Gezien ik nooit uit enig eigenbelang ben gestart is het ook makkelijk om toe te geven dat deze leefomgeving niets voor mij is. In de jungle van de voetbalwereld kan ik niet zijn wie ik echt ben.' (Belga/KVDA)

Dat bevestigt Houtput op zijn Facebookpagina. 'Deze beslissing mag in geen enkel geval aanzien worden als een schuldbekentenis in het recent verschenen artikel, maar is het gevolg van een opeenstapeling van teleurstellingen die veel ruimer liggen', benadrukt hij evenwel.'In een recent artikel van de Telegraph wordt aangegeven dat OHL zich actief heeft aangeboden om te helpen TPO-regels te omzeilen. Ik kan hierbij aangeven dat dit niet klopt', aldus Houtput, die bijna twee jaar voorzitter was van OHL. 'Als de media deze opportuniteit gebruiken om mezelf en de club meteen te linken aan schandalen, dan is dat een zoveelste voorbeeld van een zieke wereld waar een perceptie creëren nodig is om sensatie te organiseren. Noch ikzelf, noch de collega's van OHL zouden enige overeenkomst afsluiten die in strijd is met de reglementen.'De voetbalwereld is een jungle die gedomineerd wordt door makelaars, die soms zelfs beweren wedstrijden te kunnen beïnvloeden, en door ego's op en naast het veld. Zelfs de pers verliest zijn objectiviteit als het over voetbal gaat en creëert vlotjes mee sensatie en perceptie. Deze perceptie is belangrijker geworden dan de realiteit. Dit is niet mijn natuurlijke habitat en ook niet wie ik ben als mens. Gezien ik nooit uit enig eigenbelang ben gestart is het ook makkelijk om toe te geven dat deze leefomgeving niets voor mij is. In de jungle van de voetbalwereld kan ik niet zijn wie ik echt ben.' (Belga/KVDA)