Dat heeft zijn advocaat Luc Deleu bevestigd aan persagentschap Belga.

Olivier Deschacht (36) riskeerde een veelvoud van dat bedrag, maar de Kansspelcommissie oordeelde dat de maximumboete 'niet proportioneel' is, 'rekening houdend met de hoogte van de bedragen die werden ingezet op de wedstrijden'.

Zijn broer Xavier komt er met 6000 euro vanaf.

Overgenomen

Onderzoek van de Kansspelcommissie naar het gokgedrag van verscheidene spelers in de Jupiler Pro League bracht vorig jaar aan het licht dat er via een account van Deschacht is gegokt op wedstrijden van Anderlecht, onder meer 50 euro op verlies in het Champions Leagueduel tegen PSG (0-5), waarin hij evenwel zelf 90 minuten op de bank bleef. Gokken op eigen wedstrijden is verboden door de kansspelwet.

De speler heeft zijn onschuld altijd staande gehouden en beweert dat zijn jongere broer Xavier zijn account van hem overnam toen hijzelf in 2008 het ouderlijk huis verliet.

Dat heeft zijn advocaat Luc Deleu bevestigd aan persagentschap Belga. Olivier Deschacht (36) riskeerde een veelvoud van dat bedrag, maar de Kansspelcommissie oordeelde dat de maximumboete 'niet proportioneel' is, 'rekening houdend met de hoogte van de bedragen die werden ingezet op de wedstrijden'. Zijn broer Xavier komt er met 6000 euro vanaf.Onderzoek van de Kansspelcommissie naar het gokgedrag van verscheidene spelers in de Jupiler Pro League bracht vorig jaar aan het licht dat er via een account van Deschacht is gegokt op wedstrijden van Anderlecht, onder meer 50 euro op verlies in het Champions Leagueduel tegen PSG (0-5), waarin hij evenwel zelf 90 minuten op de bank bleef. Gokken op eigen wedstrijden is verboden door de kansspelwet. De speler heeft zijn onschuld altijd staande gehouden en beweert dat zijn jongere broer Xavier zijn account van hem overnam toen hijzelf in 2008 het ouderlijk huis verliet.