Negentig Europese wedstrijden telt Olivier Deschacht sinds een paar weken, alle voor Anderlecht. Daarmee doet hij beter dan Filip De Wilde (80 matchen). Van de nog actieve spelers in België heeft Deschacht de meeste matchen voor een Belgische club in Europa op zijn naam, voor Timmy Simons (79 matchen met Club, maar Simons speelde ook Europees met PSV) en Silvio Proto (68 wedstrijden, 66 met Anderlecht en twee met La Louvière) en het duo Igor De Camargo-Matías Suárez (48).

In de Belgische eerste klasse zit Deschacht aan 409 competitiewedstrijden voor paars-wit. Een record onder de nog actieve spelers die voor één club uitkwamen. In de totaalstand qua aantal competitiematchen staat hij van de nog actieve spelers op nummer drie, na Pieter-Jan Monteyne (462 wedstrijden voor GBA, Mons, Mouscron en OHL) en Silvio Proto (416 voor La Louvière, Anderlecht en GBA) en voor Killian Overmeire (362 wedstrijden met Lokeren).

Absoluut recordhouder in de eerste klasse blijft Raymond Mommens, tussen 1975 en 1997 goed voor 614 wedstrijden met Lokeren en Charleroi.

(Geert Foutré en Johan Serkijn)

Negentig Europese wedstrijden telt Olivier Deschacht sinds een paar weken, alle voor Anderlecht. Daarmee doet hij beter dan Filip De Wilde (80 matchen). Van de nog actieve spelers in België heeft Deschacht de meeste matchen voor een Belgische club in Europa op zijn naam, voor Timmy Simons (79 matchen met Club, maar Simons speelde ook Europees met PSV) en Silvio Proto (68 wedstrijden, 66 met Anderlecht en twee met La Louvière) en het duo Igor De Camargo-Matías Suárez (48).In de Belgische eerste klasse zit Deschacht aan 409 competitiewedstrijden voor paars-wit. Een record onder de nog actieve spelers die voor één club uitkwamen. In de totaalstand qua aantal competitiematchen staat hij van de nog actieve spelers op nummer drie, na Pieter-Jan Monteyne (462 wedstrijden voor GBA, Mons, Mouscron en OHL) en Silvio Proto (416 voor La Louvière, Anderlecht en GBA) en voor Killian Overmeire (362 wedstrijden met Lokeren).Absoluut recordhouder in de eerste klasse blijft Raymond Mommens, tussen 1975 en 1997 goed voor 614 wedstrijden met Lokeren en Charleroi.(Geert Foutré en Johan Serkijn)