Volgens verschillende kranten wordt Deschacht, die nochtans fit is, met zijn niet-selectie gestraft door Weiler, omdat die de verdediger verwijt dat hij te veel praat met de pers - al zegt hij dat niet met zoveel woorden.

Extrasportief

Op de persconferentie naar aanleiding van het duel tegen Saint-Etienne werd Weiler door enkele journalisten gevraagd naar de afwezigheid van Deschacht. De Zwitser antwoordde cynisch, zo schrijft Het Laatste Nieuws: 'Jullie hebben mij toch niet nodig om dat te weten, jullie hebben betere contacten dan ik. Er zijn meerdere redenen waarom bepaalde spelers er niet bij zijn. Sportief en misschien extrasportief'.

Hetzelfde geldt mogelijk voor aanvaller Hamdi Harbaoui, die net als Deschacht niet bij de achttien spelers voor Saint-Etienne zit en uit de gratie van Weiler gevallen lijkt.

Ontkend

Deschacht reageerde zelf op de berichten via Twitter. Hij ontkent verantwoordelijk te zijn voor lekken naar de pers. 'Kranten beweren dat ik lek terwijl ze zelf weten dat ik dit niet doe', klinkt het.

De 36-jarige Deschacht is een clubicoon van Paars-wit. Hij speelt al zijn hele carrière in het Constant Vanden Stockstadion en verbrak onlangs het record van Paul Van Himst met zijn 567ste match voor Anderlecht. (KVDA)

Volgens verschillende kranten wordt Deschacht, die nochtans fit is, met zijn niet-selectie gestraft door Weiler, omdat die de verdediger verwijt dat hij te veel praat met de pers - al zegt hij dat niet met zoveel woorden.Op de persconferentie naar aanleiding van het duel tegen Saint-Etienne werd Weiler door enkele journalisten gevraagd naar de afwezigheid van Deschacht. De Zwitser antwoordde cynisch, zo schrijft Het Laatste Nieuws: 'Jullie hebben mij toch niet nodig om dat te weten, jullie hebben betere contacten dan ik. Er zijn meerdere redenen waarom bepaalde spelers er niet bij zijn. Sportief en misschien extrasportief'.Hetzelfde geldt mogelijk voor aanvaller Hamdi Harbaoui, die net als Deschacht niet bij de achttien spelers voor Saint-Etienne zit en uit de gratie van Weiler gevallen lijkt.Deschacht reageerde zelf op de berichten via Twitter. Hij ontkent verantwoordelijk te zijn voor lekken naar de pers. 'Kranten beweren dat ik lek terwijl ze zelf weten dat ik dit niet doe', klinkt het.De 36-jarige Deschacht is een clubicoon van Paars-wit. Hij speelt al zijn hele carrière in het Constant Vanden Stockstadion en verbrak onlangs het record van Paul Van Himst met zijn 567ste match voor Anderlecht. (KVDA)