Ondanks de strijd om play-off 1: windstil op Sclessin

© Belga Image
Thomas Bricmont

In de laatste dagen van de mercato zal de kern van Standard waarschijnlijk niet meer door elkaar gegooid worden.

Het was tijdens de twee vorige wintermercato’s een gewoonte geworden dat de Rouches gevoelig verzwakt werden. Deze keer lijkt dat niet te gaan gebeuren. Toch zal de komende week beslissend zijn in de strijd om play-off 1.

Ricardo Sá Pinto had graag nog wat versterking gekregen, onder meer een nummer 8. De Portugese coach is nog altijd in blijde verwachting, maar zal het waarschijnlijk moeten doen met de kern die hij nu in handen heeft. Want veel middelen heeft Standard niet meer. Die boodschap heeft het bestuur al een paar keer proberen over te brengen aan zijn coach.

Op Sclessin wordt meer gesproken over vertrekkers dan over aanwinsten. Zo mag Alexander Scholz voor het einde van het jaar andere oorden opzoeken. Maar de prijs op zijn hoofd (2,5 miljoen euro) schrikt meer dan één club af. Alleen Club Brugge heeft een concreet bod gedaan, maar dat ligt veel lager (1,4 miljoen euro) dan de vraagprijs.

Standard ziet zijn ex-kapitein liever naar het buitenland vertrekken in plaats van hem terug boven water te zien komen bij een concurrent. Daardoor zou het sportieve beleid op Sclessin alweer in een slecht daglicht komen.

De transfer van Dieumerci Ndongala één jaar geleden was het symbool geworden van de talrijke meningsverschillen tussen Daniel Van Buyten en Olivier Renard. De ex-sportief raadgever van de voorzitter zag het nut van de komst van Ndongala niet in. Twaalf maanden later kan men hem moeilijk ongelijk geven. De speler heeft nooit zijn niveau van bij Charleroi teruggevonden en Sá Pinto klaagt over een gebrek aan intensiteit op training. Het is duidelijk: Ndongala past vandaag niet meer in de plannen van Standard.

Maar of het nu om die twee spelers gaat of andere, die meer geld zouden kunnen opbrengen, het regent geen aanbiedingen op het bureau van het Luikse bestuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content