Dat meldde de RTBF dinsdagavond in zijn journaal. De federale politie van Luik startte in 2004 een onderzoek naar verdachte transfers bij de Luikse club. De politie verdenkt de club en enkele voormalige clubleiders van witwaspraktijken en valsheid in geschrifte. De namen van de voormalige sterke man Luciano D'Onofrio en ex-directeurs Pierre Delahaye, Alphonse Constantin en Pierre François vallen in het onderzoek.

Transfergeld

De speurders richtten zich vooral op de transfers van de Kroaten Ivica Mornar (naar Anderlecht) en Miljenko Mumlek (naar Slaven Belupo). De speurders voerden verschillende ondervragingen en verhoren uit om de werkelijke bestemming van het transfergeld te weten te komen.

Correctionele rechtbank
Acht jaar later worden de betrokkenen vermoedelijk doorgestuurd naar de correctionele rechtbank. In totaal worden zo'n dertig mensen vervolgd wegens schriftvervalsing, witwaspraktijken en ontduiking van de loonbelasting. Op 22 oktober verschijnen de betrokkenen voor de Luikse raadkamer. Die beslist over een doorverwijzing naar de correctionele rechtbank. (Belga/TV)

Dat meldde de RTBF dinsdagavond in zijn journaal. De federale politie van Luik startte in 2004 een onderzoek naar verdachte transfers bij de Luikse club. De politie verdenkt de club en enkele voormalige clubleiders van witwaspraktijken en valsheid in geschrifte. De namen van de voormalige sterke man Luciano D'Onofrio en ex-directeurs Pierre Delahaye, Alphonse Constantin en Pierre François vallen in het onderzoek.Transfergeld De speurders richtten zich vooral op de transfers van de Kroaten Ivica Mornar (naar Anderlecht) en Miljenko Mumlek (naar Slaven Belupo). De speurders voerden verschillende ondervragingen en verhoren uit om de werkelijke bestemming van het transfergeld te weten te komen.Correctionele rechtbank Acht jaar later worden de betrokkenen vermoedelijk doorgestuurd naar de correctionele rechtbank. In totaal worden zo'n dertig mensen vervolgd wegens schriftvervalsing, witwaspraktijken en ontduiking van de loonbelasting. Op 22 oktober verschijnen de betrokkenen voor de Luikse raadkamer. Die beslist over een doorverwijzing naar de correctionele rechtbank. (Belga/TV)