Standard Luik is na vijf speeldagen met vijftien op vijftien de enige club in de Pro League met het maximum van de punten achter zijn naam. Sterker nog, de Rouches incasseerden in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen geen enkel tegendoelpunt en zelf troffen ze al tien keer raak.

Donderdagavond zorgden ze in de terugwedstrijd van de play-offronde in de Europa League tegen het nietige Wit-Russische FC Minsk voor de elfde opeenvolgende zege van het seizoen. KV Kortrijk krijgt zondag (14u30) de kans om de Rouches op Sclessin de eerste punten te ontfutselen, maar dan moeten de troepen van coach Hein Vanhaezebrouck wel sterker voor de dag komen dan vorige week. Toen leden ze in eigen huis een 1-2 nederlaag tegen KV Mechelen.

Landskampioen Anderlecht volgt met twaalf punten op de tweede plaats in de stand en wil absoluut in het spoor van de Luikse rivalen blijven. Winnen is dus de boodschap, maar dan moet paars-wit aan de Gaverbeek (18u) wel voorbij vicekampioen Zulte Waregem zien te geraken.

Club Brugge volgt op de gedeelde derde plaats met elf punten en trekt zondagavond (20u30) naar de Freethiel, waar Waasland-Beveren nog steeds wacht op zijn eerste zege van het seizoen. Bekerwinnaar Racing Genk staat voor de altijd lastige verplaatsing naar Charleroi (20u30).

Zaterdagavond staan er met de derby tussen KV Mechelen en Lierse (18u), AA Gent - Bergen (20u), Lokeren - KV Oostende (20u) en Cercle Brugge - Oud-Heverlee Leuven nog vier wedstrijden op het programma. (Belga/INM)

Standard Luik is na vijf speeldagen met vijftien op vijftien de enige club in de Pro League met het maximum van de punten achter zijn naam. Sterker nog, de Rouches incasseerden in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen geen enkel tegendoelpunt en zelf troffen ze al tien keer raak. Donderdagavond zorgden ze in de terugwedstrijd van de play-offronde in de Europa League tegen het nietige Wit-Russische FC Minsk voor de elfde opeenvolgende zege van het seizoen. KV Kortrijk krijgt zondag (14u30) de kans om de Rouches op Sclessin de eerste punten te ontfutselen, maar dan moeten de troepen van coach Hein Vanhaezebrouck wel sterker voor de dag komen dan vorige week. Toen leden ze in eigen huis een 1-2 nederlaag tegen KV Mechelen. Landskampioen Anderlecht volgt met twaalf punten op de tweede plaats in de stand en wil absoluut in het spoor van de Luikse rivalen blijven. Winnen is dus de boodschap, maar dan moet paars-wit aan de Gaverbeek (18u) wel voorbij vicekampioen Zulte Waregem zien te geraken. Club Brugge volgt op de gedeelde derde plaats met elf punten en trekt zondagavond (20u30) naar de Freethiel, waar Waasland-Beveren nog steeds wacht op zijn eerste zege van het seizoen. Bekerwinnaar Racing Genk staat voor de altijd lastige verplaatsing naar Charleroi (20u30). Zaterdagavond staan er met de derby tussen KV Mechelen en Lierse (18u), AA Gent - Bergen (20u), Lokeren - KV Oostende (20u) en Cercle Brugge - Oud-Heverlee Leuven nog vier wedstrijden op het programma. (Belga/INM)