SPEELDAG 11 1. Ebrahima 'Ibou' Sawaneh (OH Leuven) : Had een voet in alle Leuvense goals tegen Club Brugge en claimde na de wedstrijd ook de openingstreffer van Pouga. De Gouden Stier had elf speeldagen nodig om tien keer te scoren.

2. Ernest Nfor (KV Kortrijk) : lijkt absoluut onmisbaar voor Kortrijk. IJzersterk in de lucht, bijna altijd aanspeelbaar en dan steeds goed het overzicht houdend. Een targetspits en een nummer tien ineen.

3. Jelle Vossen (Racing Genk) : nog niet zo productief als in zijn topschuttersjaar, maar was met een assist en een doelpunt opnieuw van goudwaarde voor Genk.

4. Dennis Praet (Anderlecht) : voetbalde op zijn favoriete stek als nummer tien en vroeg constant de bal. Zorgde voor een vlotte circulatie en verrichte ook in balverlies veel werk.

5. Nicklas Pedersen (KV Mechelen) : kwam voor de eerste keer aan de aftrap door de blessure van zijn landgenoot Junker en maakte de knappe winning-goal. Liep kwik en slim tussen de centrale verdedigers van Cercle en bleek erg gevaarlijk in de zestien.

6. Lucas Biglia (Anderlecht) : regisseerde op de juiste manier, met een goede passing en diepgang. Scoorde zelf en lag met een prachtige assist aan de basis van de tweede treffer. De reactie richting de pers na zijn goal was niet meteen een blijk van maturiteit en professionalisme.

7. Giuseppe Rossini (Charleroi) : eenzaam voorin tijdens het grootste deel van de wedstrijd, maar als kapitein voorop in de strijd en auteur van een levensbelangrijke goal. Behoedde op die manier Charleroi van een ernstige crisis.

8. Abdul-Yakuni Iddi (KV Mechelen) : veroverde op bezoek bij Cercle één van zijn eerste basisplaatsen van het seizoen, maar toonde zich heel balvast en creëerde vaak goed ruimtes: zo kapte hij vlotjes twee spelers uit bij zijn doelpunt.

9. Aloys Nong (RAEC Bergen) : speelde nogal matig, tot hij in de laatste drie minuten van de wedstrijd het Charles Tondreaustadion helemaal op zijn kop zette met eerst de gelijkmaker en meteen daarna het winnende doelpunt.

10. Jérémy Taravel (Lokeren) : beleefde een heerlijke avond op bezoek bij zijn ex-club: de nul houden én zelf scoren.

SPEELDAG 11 1. Ebrahima 'Ibou' Sawaneh (OH Leuven) : Had een voet in alle Leuvense goals tegen Club Brugge en claimde na de wedstrijd ook de openingstreffer van Pouga. De Gouden Stier had elf speeldagen nodig om tien keer te scoren. 2. Ernest Nfor (KV Kortrijk) : lijkt absoluut onmisbaar voor Kortrijk. IJzersterk in de lucht, bijna altijd aanspeelbaar en dan steeds goed het overzicht houdend. Een targetspits en een nummer tien ineen. 3. Jelle Vossen (Racing Genk) : nog niet zo productief als in zijn topschuttersjaar, maar was met een assist en een doelpunt opnieuw van goudwaarde voor Genk. 4. Dennis Praet (Anderlecht) : voetbalde op zijn favoriete stek als nummer tien en vroeg constant de bal. Zorgde voor een vlotte circulatie en verrichte ook in balverlies veel werk. 5. Nicklas Pedersen (KV Mechelen) : kwam voor de eerste keer aan de aftrap door de blessure van zijn landgenoot Junker en maakte de knappe winning-goal. Liep kwik en slim tussen de centrale verdedigers van Cercle en bleek erg gevaarlijk in de zestien. 6. Lucas Biglia (Anderlecht) : regisseerde op de juiste manier, met een goede passing en diepgang. Scoorde zelf en lag met een prachtige assist aan de basis van de tweede treffer. De reactie richting de pers na zijn goal was niet meteen een blijk van maturiteit en professionalisme. 7. Giuseppe Rossini (Charleroi) : eenzaam voorin tijdens het grootste deel van de wedstrijd, maar als kapitein voorop in de strijd en auteur van een levensbelangrijke goal. Behoedde op die manier Charleroi van een ernstige crisis. 8. Abdul-Yakuni Iddi (KV Mechelen) : veroverde op bezoek bij Cercle één van zijn eerste basisplaatsen van het seizoen, maar toonde zich heel balvast en creëerde vaak goed ruimtes: zo kapte hij vlotjes twee spelers uit bij zijn doelpunt. 9. Aloys Nong (RAEC Bergen) : speelde nogal matig, tot hij in de laatste drie minuten van de wedstrijd het Charles Tondreaustadion helemaal op zijn kop zette met eerst de gelijkmaker en meteen daarna het winnende doelpunt. 10. Jérémy Taravel (Lokeren) : beleefde een heerlijke avond op bezoek bij zijn ex-club: de nul houden én zelf scoren.