Dit jaar speelden de zestien Belgische en Nederlandse teams nog in een ingewikkeld format met twee opeenvolgende poules, volgend jaar gaan ze allemaal in één grote pot. Ook komt er een vaste speeldag op vrijdagavond. Door het verdubbelen van de verre verplaatsingen dreigt er wel een extra belasting voor de speelsters die werk of studies met hun sport combineren.

"Het kan dat er daardoor speelsters afhaken," zegt BeNe Leaguemanager Ingrid Vanherle in Sport/Voetbalmagazine, "maar op een bepaald moment moet je stappen zetten om de sport verder te ontwikkelen."

Nieuwe ploeg in Gent

Ook over het deelnemersveld komt er stilaan duidelijkheid. Standard, Lierse, Anderlecht, Club Brugge, OHL en STVV gaan door, Zulte Waregem trok zich vrijwillig terug. Voor het failliete Beerschot wordt biedt een overname door Royal Antwerp FC wellicht een oplossing.

Voor de resterende plaats meldden twee kandidaten zich: AA Gent Ladies en SK Heist. De kans is vrij groot dat Gent volgend jaar in de BeNe League aantreedt, bevestigt voorzitter Dominique Reyns.

Maandag kwam het tot een fusie tussen AA Gent en het voormalige Melle Ladies. Thuisbasis wordt het stadion van Gent-Zeehaven in Oostakker. Zo blijft Racing Genk de enige ploeg van de G5 zonder vrouwenteam.

Nochtans was Genk in februari in principe bereid om de vrouwenploeg van Sint-Truiden over te nemen. Toen STVV-voorzitter Bart Lammens die deal afblies, en afscheid nam van de coach en een aantal titularissen, was de vraag hoe STVV een competitief elftal op de mat zou krijgen. Met fikse hulp uit Luikse hoek, blijkt nu. Er komt een samenwerking met het Standard van Roland Duchâtelet, waarbij Standard enkele beloftevolle speelsters uitleent. (JD)

Dit jaar speelden de zestien Belgische en Nederlandse teams nog in een ingewikkeld format met twee opeenvolgende poules, volgend jaar gaan ze allemaal in één grote pot. Ook komt er een vaste speeldag op vrijdagavond. Door het verdubbelen van de verre verplaatsingen dreigt er wel een extra belasting voor de speelsters die werk of studies met hun sport combineren. "Het kan dat er daardoor speelsters afhaken," zegt BeNe Leaguemanager Ingrid Vanherle in Sport/Voetbalmagazine, "maar op een bepaald moment moet je stappen zetten om de sport verder te ontwikkelen."Nieuwe ploeg in GentOok over het deelnemersveld komt er stilaan duidelijkheid. Standard, Lierse, Anderlecht, Club Brugge, OHL en STVV gaan door, Zulte Waregem trok zich vrijwillig terug. Voor het failliete Beerschot wordt biedt een overname door Royal Antwerp FC wellicht een oplossing. Voor de resterende plaats meldden twee kandidaten zich: AA Gent Ladies en SK Heist. De kans is vrij groot dat Gent volgend jaar in de BeNe League aantreedt, bevestigt voorzitter Dominique Reyns. Maandag kwam het tot een fusie tussen AA Gent en het voormalige Melle Ladies. Thuisbasis wordt het stadion van Gent-Zeehaven in Oostakker. Zo blijft Racing Genk de enige ploeg van de G5 zonder vrouwenteam.Nochtans was Genk in februari in principe bereid om de vrouwenploeg van Sint-Truiden over te nemen. Toen STVV-voorzitter Bart Lammens die deal afblies, en afscheid nam van de coach en een aantal titularissen, was de vraag hoe STVV een competitief elftal op de mat zou krijgen. Met fikse hulp uit Luikse hoek, blijkt nu. Er komt een samenwerking met het Standard van Roland Duchâtelet, waarbij Standard enkele beloftevolle speelsters uitleent. (JD)