Eerst in Beveren en vervolgens in Oostende waren de speelvelden niet helemaal ijsvrij bevonden. 'Na inspectie van het terrein werd dan ook beslist om deze wedstrijd eveneens uit te stellen', zo klinkt het in een korte mededeling van de Pro League bij het uitstel in Oostende. De wedstrijden worden verplaatst naar woensdag.

Woensdag in de vooravond om 17u wordt er afgetrapt voor Waasland-Beveren tegen Eupen, om 19u is het de beurt aan KV Oostende - Racing Genk.

Zulte Waregem wint op Stayen

Zulte Waregem heeft de enige wedstrijd van zaterdag op de 26e speeldag in de Jupiler Pro League met 1-2 (rust: 0-0) gewonnen op bezoek bij Sint-Truiden.

Dat er bij de rust op Stayen nog niet gescoord was, mag gerust een klein mirakel genoemd worden en daarvoor mag Essevee vooral doelman Louis Bostyn dankbaar zijn. Hij pakte immers uit met enkele stevige reddingen, op pogingen van onder meer Yuma Suzuki.

De tweede helft was nog maar pas op gang gefloten toen de bezoekers uit Waregem ijskoud toesloegen. In nauwelijks enkele minuten tijd schoten ze twee keer raak, via Jean-Luc Dompé (52.) en Gianni Bruno (55.).

STVV had het vooral voor de pauze laten liggen, maar ook na rust zat het niet mee. Een eerste treffer van Suzuki werd door de VAR afgekeurd, maar even later kopte de Japanner toch de aansluitingstreffer tegen de netten. Met nog een kwartier te spelen drong de thuisploeg nog wel aan, maar de tweede nederlaag op rij in de competitie kon niet meer vermeden worden. Met 37 punten op de teller klimt Essevee naar een met Beerschot gedeelde negende plaats, STVV blijft met dertig punten op de vijftiende plaats hangen.

Eerst in Beveren en vervolgens in Oostende waren de speelvelden niet helemaal ijsvrij bevonden. 'Na inspectie van het terrein werd dan ook beslist om deze wedstrijd eveneens uit te stellen', zo klinkt het in een korte mededeling van de Pro League bij het uitstel in Oostende. De wedstrijden worden verplaatst naar woensdag. Woensdag in de vooravond om 17u wordt er afgetrapt voor Waasland-Beveren tegen Eupen, om 19u is het de beurt aan KV Oostende - Racing Genk.Zulte Waregem heeft de enige wedstrijd van zaterdag op de 26e speeldag in de Jupiler Pro League met 1-2 (rust: 0-0) gewonnen op bezoek bij Sint-Truiden.Dat er bij de rust op Stayen nog niet gescoord was, mag gerust een klein mirakel genoemd worden en daarvoor mag Essevee vooral doelman Louis Bostyn dankbaar zijn. Hij pakte immers uit met enkele stevige reddingen, op pogingen van onder meer Yuma Suzuki. De tweede helft was nog maar pas op gang gefloten toen de bezoekers uit Waregem ijskoud toesloegen. In nauwelijks enkele minuten tijd schoten ze twee keer raak, via Jean-Luc Dompé (52.) en Gianni Bruno (55.). STVV had het vooral voor de pauze laten liggen, maar ook na rust zat het niet mee. Een eerste treffer van Suzuki werd door de VAR afgekeurd, maar even later kopte de Japanner toch de aansluitingstreffer tegen de netten. Met nog een kwartier te spelen drong de thuisploeg nog wel aan, maar de tweede nederlaag op rij in de competitie kon niet meer vermeden worden. Met 37 punten op de teller klimt Essevee naar een met Beerschot gedeelde negende plaats, STVV blijft met dertig punten op de vijftiende plaats hangen.