De zesde Duiveluitdaging - supporter voor de naar Schotland meereizende fans - is helemaal geslaagd.

Vorige maand riepen Daniel Van Buyten en Kevin De Bruyne in naam van de Rode Duivels iedereen op om het supporterslegioen dat naar Schotland gaat aan te moedigen. De respons om de 6.800 Belgische fans die naar Glasgow reizen te steunen was volgens de Belgische Voetbalbond (KBVB) enorm.

'Honderden posters met de oproep 'Fans in Scotland. Make us proud' werden via de fanpagina van de Rode Duivels gedownload en nog eens minstens 500.000 affiches werden via kranten verdeeld', zo klinkt het. 'Over het ganse land werden aanmoedigingsacties opgezet. Frietkramen, kindercrèches, scholen, ballonvaarders en schepencolleges vuurden de supporters aan. Maar ook veeboeren, laboranten, concertorganisatoren en bakkers hebben de boodschap 'Fans in Scotland. Make us proud' op alle mogelijke manieren de wereld ingestuurd.'

Tegenprestatie

Om de supporters te bedanken, trakteerden de Rode Duivels enkele supporters op een onverwacht bezoek. Eden Hazard en Nacer Chadli belden aan bij een gezin dat de poster aan het raam had hangen. Romelu Lukaku en Simon Mignolet gingen op hun beurt de fans in een supporterscafé bedanken.

Zo komt het dat de Rode Duivels onder andere schoolboeken kaftten en pintjes tapten voor de fans.

Bekijk de tegenprestatie van de Rode Duivels

De Rode Duivels spelen om 21u in en tegen Schotland hun achtste WK-kwalificatie-interland in groep A. (Belga/KVDA)

De zesde Duiveluitdaging - supporter voor de naar Schotland meereizende fans - is helemaal geslaagd. Vorige maand riepen Daniel Van Buyten en Kevin De Bruyne in naam van de Rode Duivels iedereen op om het supporterslegioen dat naar Schotland gaat aan te moedigen. De respons om de 6.800 Belgische fans die naar Glasgow reizen te steunen was volgens de Belgische Voetbalbond (KBVB) enorm. 'Honderden posters met de oproep 'Fans in Scotland. Make us proud' werden via de fanpagina van de Rode Duivels gedownload en nog eens minstens 500.000 affiches werden via kranten verdeeld', zo klinkt het. 'Over het ganse land werden aanmoedigingsacties opgezet. Frietkramen, kindercrèches, scholen, ballonvaarders en schepencolleges vuurden de supporters aan. Maar ook veeboeren, laboranten, concertorganisatoren en bakkers hebben de boodschap 'Fans in Scotland. Make us proud' op alle mogelijke manieren de wereld ingestuurd.' Tegenprestatie Om de supporters te bedanken, trakteerden de Rode Duivels enkele supporters op een onverwacht bezoek. Eden Hazard en Nacer Chadli belden aan bij een gezin dat de poster aan het raam had hangen. Romelu Lukaku en Simon Mignolet gingen op hun beurt de fans in een supporterscafé bedanken. Zo komt het dat de Rode Duivels onder andere schoolboeken kaftten en pintjes tapten voor de fans. Bekijk de tegenprestatie van de Rode Duivels De Rode Duivels spelen om 21u in en tegen Schotland hun achtste WK-kwalificatie-interland in groep A. (Belga/KVDA)