Zondagmiddag raakte bekend dat Hongaarse beveiligers de regenboogvlaggen van verschillende Nederlandse supporters in Boedapest hadden afgenomen. Ze deden dat op verzoek van de Europese voetbalbond UEFA, die alleen vlaggen met de kleuren van het land toestaat in de fanzone en de Puskas Arena, waar het EK-duel gespeeld wordt. Zo werd het naar buiten gebracht door de Nederlandse voetbalbond.

De UEFA kwam niet veel later met een eigen statement waarin het stelt dat die informatie niet juist was. 'In tegenstelling tot sommige berichten in Nederlandse media wil de UEFA duidelijk maken dat er geen regenboogsymbolen zijn verboden in de fanzone in Boedapest. De verantwoording van de fanzone ligt bij de lokale autoriteiten. Voor de UEFA is zo'n symbool welkom in een fanzone. De UEFA heeft de Hongaarse voetbalbond duidelijk gemaakt dat regenboogvlaggen en andere symbolen niet politiek geladen zijn en horen bij UEFA's Equal Game-campagne. Zulke vlaggen mogen gewoon het stadion in.'

Fans van het Nederlands elftal namen regenboogvlaggen mee naar Boedapest, waar Oranje het om 18 uur opneemt tegen Tsjechië, uit protest tegen een onlangs ingevoerde antihomowet. Eerder kreeg de UEFA veel kritiek toen de bond het stadsbestuur van München verbood de Allianz Arena tijdens een duel van Duitsland met Hongarije te verlichten in de kleuren van de regenboog. De Duitse doelman Manuel Neuer mocht wel een aanvoerdersband met de kleuren van de regenboog dragen.

De fanzone voorafgaand aan de achtste finale tegen Tsjechië werd door 10.640 overwegend Nederlandse supporters bezocht. Er waren ook fans die wel een regenboogvlag mee de fanzone in kregen. Ook droegen supporters zweetbandjes met kleuren die staan voor vrijheid en diversiteit. Captain Georginio Wijnaldum draagt tijdens de wedstrijd tegen de Tsjechen een aanvoerdersband met de tekst: 'OneLove', als statement tegen racisme, discriminatie en uitsluiting.

Zondagmiddag raakte bekend dat Hongaarse beveiligers de regenboogvlaggen van verschillende Nederlandse supporters in Boedapest hadden afgenomen. Ze deden dat op verzoek van de Europese voetbalbond UEFA, die alleen vlaggen met de kleuren van het land toestaat in de fanzone en de Puskas Arena, waar het EK-duel gespeeld wordt. Zo werd het naar buiten gebracht door de Nederlandse voetbalbond. De UEFA kwam niet veel later met een eigen statement waarin het stelt dat die informatie niet juist was. 'In tegenstelling tot sommige berichten in Nederlandse media wil de UEFA duidelijk maken dat er geen regenboogsymbolen zijn verboden in de fanzone in Boedapest. De verantwoording van de fanzone ligt bij de lokale autoriteiten. Voor de UEFA is zo'n symbool welkom in een fanzone. De UEFA heeft de Hongaarse voetbalbond duidelijk gemaakt dat regenboogvlaggen en andere symbolen niet politiek geladen zijn en horen bij UEFA's Equal Game-campagne. Zulke vlaggen mogen gewoon het stadion in.'Fans van het Nederlands elftal namen regenboogvlaggen mee naar Boedapest, waar Oranje het om 18 uur opneemt tegen Tsjechië, uit protest tegen een onlangs ingevoerde antihomowet. Eerder kreeg de UEFA veel kritiek toen de bond het stadsbestuur van München verbood de Allianz Arena tijdens een duel van Duitsland met Hongarije te verlichten in de kleuren van de regenboog. De Duitse doelman Manuel Neuer mocht wel een aanvoerdersband met de kleuren van de regenboog dragen. De fanzone voorafgaand aan de achtste finale tegen Tsjechië werd door 10.640 overwegend Nederlandse supporters bezocht. Er waren ook fans die wel een regenboogvlag mee de fanzone in kregen. Ook droegen supporters zweetbandjes met kleuren die staan voor vrijheid en diversiteit. Captain Georginio Wijnaldum draagt tijdens de wedstrijd tegen de Tsjechen een aanvoerdersband met de tekst: 'OneLove', als statement tegen racisme, discriminatie en uitsluiting.