Dat zei de Nederlandse bondscoach woensdag in alle eerlijkheid tijdens een persconferentie voor kinderen in Noordwijk. "Ik kan zo acht landen opnoemen die een grotere kans hebben om wereldkampioen te worden dan Nederland. En ik ben altijd reëel. Maar we hebben wel een kans. En daar houd ik mij aan vast."

Van Gaal kreeg ook de vraag waarvan hij droomt. "Ik droom ervan om wereldkampioen te worden. Daar leef ik ook voor. Daarom ben ik de bondscoach."

In 2010 verloor Nederland de WK-finale in Johannesburg na verlengingen met 1-0 van Spanje. In de huidige WK-voorronde zette Oranje met 18 op 18 in groep D een voorlopig perfecte score neer. (Belga/TV)

Dat zei de Nederlandse bondscoach woensdag in alle eerlijkheid tijdens een persconferentie voor kinderen in Noordwijk. "Ik kan zo acht landen opnoemen die een grotere kans hebben om wereldkampioen te worden dan Nederland. En ik ben altijd reëel. Maar we hebben wel een kans. En daar houd ik mij aan vast." Van Gaal kreeg ook de vraag waarvan hij droomt. "Ik droom ervan om wereldkampioen te worden. Daar leef ik ook voor. Daarom ben ik de bondscoach." In 2010 verloor Nederland de WK-finale in Johannesburg na verlengingen met 1-0 van Spanje. In de huidige WK-voorronde zette Oranje met 18 op 18 in groep D een voorlopig perfecte score neer. (Belga/TV)