Oud-speler Milos Maric bood Custovic aan bij Waasland-Beveren

© BELGAIMAGE
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Milos Maric, oud-speler en nu makelaar, bood Adnan Custovic bij Waasland-Beveren aan. Een vergoeding wilde hij daar niet voor.

Milos Maric, die in het verleden nauw samenwerkte met Dejan Veljkovic en inmiddels wat mensen uit diens portefeuille overnam (inclusief onder meer Ivan Leko), voetbalde van 2013 tot 2016 voor Waasland-Beveren. Toen hij zijn schoenen definitief opborg, nam de middenvelder een licentie als spelersmakelaar. Af en toe kwam Maric langs op de training van Waasland-Beveren, geregeld zat hij in de tribune om er wedstrijden te bekijken. Toen de club afscheid nam van Yannick Ferrera, Bob Peeters geen laatste gesprek meer aanvaardde en Yves Vanderhaeghe direct liet voelen meer zin te hebben in Kortrijk, reikte Maric de naam van Custovic aan. Of ze ook daar eens aan wilden denken?

Dat wilden ze. Goed voorbereid daagde de Bosniër vorige week op. Belangrijk voor de Waaslanders was dat hij de competitie kende en vorig jaar verdienstelijk werk leverde bij KV Oostende. Dat hij nog jong is (40) en past in het rijtje van zijn voorgangers, is meegenomen. Dat hij gelinkt kan worden aan Veljkovic, speelde niet in zijn nadeel. Waasland-Beveren zegt met Custovic te hebben onderhandeld, niet met diens entourage.

Inmiddels heeft de voorzitter van de club nog steeds een contactverbod met de rest van zijn bestuur. Dat valt de man steeds zwaarder. De advocaten van Dirk Huyck overwegen om een versoepeling/beëindiging van die voorwaarden aan te vragen. Huyck reageerde naar verluidt ontgoocheld toen bleek dat onderzoeksrechter Joris Raskin, op vraag van de advocaat van Bart Vertenten, werd gewraakt. Hij vreest twee dingen: vertraging, als de nieuwe onderzoeksrechter tijd nodig heeft om het dossier te leren kennen, maar ook dat telefoontaps zouden verdwijnen uit het dossier, vanwege niet rechtsgeldig. Huyck schreeuwt zijn onschuld uit en wil dat het dossier compleet blijft om dat aan te tonen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content