Er moet Killian Overmeire -al heel zijn leven voetballend voor Lokeren- iets van het hart in Sport/Voetbalmagazine: "Ik hoop dat de supporters niet afhaken omdat het bij de aanvang van dit nieuwe project wat hapert. Ik begrijp dat het onbekende afschrikt, maar ik vind toch dat Lokeren heel kritisch bekeken wordt momenteel. Alsof de buitenwereld zit te wachten tot we op onze bek gaan."

Veel heeft te maken met de magere puntenoogst in de eerste drie wedstrijden van de competitie en het pover voetbal dat geserveerd werd. Overmeire predikt rust. "Zoiets heeft tijd nodig", zucht hij. "Met een bijna volledig nieuwe kern kun je niet verwachten dat de ploeg na amper vijf weken samen al voetbalt zoals in de vorige jaren. Ik ben nochtans overtuigd van de kwaliteiten van de nieuwkomers, er zit zeker toekomst in."

Aanpassingstijd

"Laat ons niet vergeten dat de start onder Maes destijds ook heel moeilijk verliep. Dat herinnert niemand zich nog na die vijf succesvolle jaren. Het klopt dat we met weinig bekende namen in de ploeg spelen, maar dat betekent dat ze enkel positief kunnen verrassen. Je mag de Belgische competitie niet onderschatten: tactisch en fysiek hebben buitenlanders aanpassingstijd nodig."

Ook de middenvelder heeft terug wat inlooptijd nodig. Zijn rol onder Peter Maes was duidelijk: voor de verdediging blijven en in de opbouw elke bal opvragen. Onder Bob Peeters zijn er andere taken. Overmeire: "De basis van ons spel blijft, maar het is logisch dat Peeters eigen accenten legt. Ik moet nu vanuit de tweede bal spelen. Verder kan ik daarover niet in detail treden, we zitten zelf nog volop in dat leerproces. Laat ons zeggen dat we nu iets directer en verticaler zullen spelen. Dat heeft ook te maken met het vertrek van Hans Vanaken. Die kon de bal bijhouden en was een rustpunt."

Lees de vijf vragen aan Killian Overmeire in Sport/Voetbalmagazine van 12 augustus.

Er moet Killian Overmeire -al heel zijn leven voetballend voor Lokeren- iets van het hart in Sport/Voetbalmagazine: "Ik hoop dat de supporters niet afhaken omdat het bij de aanvang van dit nieuwe project wat hapert. Ik begrijp dat het onbekende afschrikt, maar ik vind toch dat Lokeren heel kritisch bekeken wordt momenteel. Alsof de buitenwereld zit te wachten tot we op onze bek gaan."Veel heeft te maken met de magere puntenoogst in de eerste drie wedstrijden van de competitie en het pover voetbal dat geserveerd werd. Overmeire predikt rust. "Zoiets heeft tijd nodig", zucht hij. "Met een bijna volledig nieuwe kern kun je niet verwachten dat de ploeg na amper vijf weken samen al voetbalt zoals in de vorige jaren. Ik ben nochtans overtuigd van de kwaliteiten van de nieuwkomers, er zit zeker toekomst in.""Laat ons niet vergeten dat de start onder Maes destijds ook heel moeilijk verliep. Dat herinnert niemand zich nog na die vijf succesvolle jaren. Het klopt dat we met weinig bekende namen in de ploeg spelen, maar dat betekent dat ze enkel positief kunnen verrassen. Je mag de Belgische competitie niet onderschatten: tactisch en fysiek hebben buitenlanders aanpassingstijd nodig."Ook de middenvelder heeft terug wat inlooptijd nodig. Zijn rol onder Peter Maes was duidelijk: voor de verdediging blijven en in de opbouw elke bal opvragen. Onder Bob Peeters zijn er andere taken. Overmeire: "De basis van ons spel blijft, maar het is logisch dat Peeters eigen accenten legt. Ik moet nu vanuit de tweede bal spelen. Verder kan ik daarover niet in detail treden, we zitten zelf nog volop in dat leerproces. Laat ons zeggen dat we nu iets directer en verticaler zullen spelen. Dat heeft ook te maken met het vertrek van Hans Vanaken. Die kon de bal bijhouden en was een rustpunt."Lees de vijf vragen aan Killian Overmeire in Sport/Voetbalmagazine van 12 augustus.