Overname Oostende 'verloopt volgens voorziene procedure en timing'

31/01/18 om 13:13 - Bijgewerkt om 13:13

Bron: Belga

KV Oostende heeft duidelijkheid gebracht omtrent de overname van de club op 1 maart, de dag dat huidig voorzitter Marc Coucke de nieuwe eigenaar wordt van RSC Anderlecht. 'De overname loopt volgens de normale vooropgestelde procedure en timing', klonk het.

Overname Oostende 'verloopt volgens voorziene procedure en timing'

Marc Coucke © Belga Image

In de krant Het Nieuwsblad verscheen woensdag nog dat de overname van de Kustboys moeizaam verloopt en dat het de club veel moeite kost geschikte overnemers te vinden.

'In een eerste fase is een informatieronde gehouden met een heel aantal bestaande en nieuwe partners die als potentiële aandeelhouder een inzicht kregen in de actuele situatie van de club', opent de club op haar website. 'Daarbij is - zoals bij elke overname - een basisdossier opgesteld met de eerste informatie.'

'Momenteel is een onderhandelingsronde aan de gang met concreet geïnteresseerde kandidaten waarin de verdere details en juiste cijfers (niet deze die in de media verschenen) worden besproken', vervolgde de kustploeg. 'Voor voorzitter Marc Coucke en algemeen directeur Patrick Orlans is daarbij één element cruciaal: de waarborg voor een gezonde sportieve en financiële toekomst in de hoogste klasse voor KV Oostende.

'Deze gesprekken zullen nu in alle rust en discretie worden voortgezet. KV Oostende zal dan ook enkel maar communiceren zodra er een officiële overeenkomst is met de overnemer(s). Intussen onthoudt de club zich van alle verdere commentaar over dit dossier.'

Onze partners