Anderlecht-winger Oleksandr 'Sacha' Iakovenko ruilt op het einde van het seizoen Anderlecht voor Fiorentina. Zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws. De 25-jarige Oekraïner bereikte volgens de krant een akkoord voor drie jaar met de Italiaanse eersteklasser.

De Oekraïense aanvaller werd in 2005 door Lierse naar België gehaald. Na een goed seizoen bij de Pallieters tekende hij bij Racing Genk. Onder Hugo Broos kwam de Oekraïner niet verder dan wat invalbeurten, maar de aanvaller trok wel naar Anderlecht.

De Brusselaars leenden Iakovenko in de seizoenen 2009-2010 en 2010-2011 uit aan Westerlo. In het seizoen 2011-2012 huurde OH Leuven hem een half jaar. Bij Anderlecht kon Iakovenko zich nooit echt doorzetten.

Toekomst Demy de ZeeuwIn het Nieuwsblad laat Van Holsbeeck optekenen dat RSC Anderlecht beslist heeft om de optie in het huurcontract met Spartak Moskou voor de Nederlander Demy de Zeeuw niet te lichten."We lichten de optie in het huurcontract met Spartak Moskou niet", zegt Van Holsbeeck. "Nu is het aan de Zeeuw om zijn conclusies te trekken. Kiest hij voor het geld van Moskou of blijft hij in Brussel en investeert hij in zijn carrière?"

"Kiest hij voor het laatste, dan willen we hem wel een voorstel doen", vervolgt de Anderlecht-manager. "Vergeet niet dat die jongen Nederlands international is geweest. Binnen tien dagen hebben we een gesprek." Anderlecht en Spartak Moskou bereikten in januari een akkoord over de overgang van de 29-jarige Nederlander. Paars-wit besliste de Zeeuw voor vijf maanden te huren, met een optie op een definitieve aankoop.

De Zeeuw speelde sinds 2011 voor Spartak Moskou. Voordien verdedigde hij in eigen land de kleuren van Go Ahead Eagles (2001-2005), AZ (2005-2009) en Ajax (2009-2011). Hij was 27 keer Nederlands international. (Belga/INM)

Anderlecht-winger Oleksandr 'Sacha' Iakovenko ruilt op het einde van het seizoen Anderlecht voor Fiorentina. Zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws. De 25-jarige Oekraïner bereikte volgens de krant een akkoord voor drie jaar met de Italiaanse eersteklasser. De Oekraïense aanvaller werd in 2005 door Lierse naar België gehaald. Na een goed seizoen bij de Pallieters tekende hij bij Racing Genk. Onder Hugo Broos kwam de Oekraïner niet verder dan wat invalbeurten, maar de aanvaller trok wel naar Anderlecht. De Brusselaars leenden Iakovenko in de seizoenen 2009-2010 en 2010-2011 uit aan Westerlo. In het seizoen 2011-2012 huurde OH Leuven hem een half jaar. Bij Anderlecht kon Iakovenko zich nooit echt doorzetten.Toekomst Demy de ZeeuwIn het Nieuwsblad laat Van Holsbeeck optekenen dat RSC Anderlecht beslist heeft om de optie in het huurcontract met Spartak Moskou voor de Nederlander Demy de Zeeuw niet te lichten."We lichten de optie in het huurcontract met Spartak Moskou niet", zegt Van Holsbeeck. "Nu is het aan de Zeeuw om zijn conclusies te trekken. Kiest hij voor het geld van Moskou of blijft hij in Brussel en investeert hij in zijn carrière?" "Kiest hij voor het laatste, dan willen we hem wel een voorstel doen", vervolgt de Anderlecht-manager. "Vergeet niet dat die jongen Nederlands international is geweest. Binnen tien dagen hebben we een gesprek." Anderlecht en Spartak Moskou bereikten in januari een akkoord over de overgang van de 29-jarige Nederlander. Paars-wit besliste de Zeeuw voor vijf maanden te huren, met een optie op een definitieve aankoop. De Zeeuw speelde sinds 2011 voor Spartak Moskou. Voordien verdedigde hij in eigen land de kleuren van Go Ahead Eagles (2001-2005), AZ (2005-2009) en Ajax (2009-2011). Hij was 27 keer Nederlands international. (Belga/INM)