Twee van de vier spelers van het opleidingscentrum ASD Cape Town die hier na een tournee in mei in ons land bleven, zijn alweer weg: in onderling overleg werden de contracten van Ntamo en Pekezela bij Beerschot verbroken. Bovendien nam Lokeren Seedat niet mee op winterstage en speelde tot nu toe ook Patosi -van wie heel wat verwacht werd- nog maar weinig. Hoe komt dat?

Stefan Van Heester van makelaarsbureau Assysta: "Over Ntamo en Pekezela kan ik kort zijn: helaas wisten we niet op voorhand in welke situatie Beerschot verzeild zou geraken, maar het is duidelijk dat we die jongens nooit naar die club hadden mogen laten gaan. Verder geen commentaar.

"Wat Seedat en Patosi betreft: graag wat geduld met die jongens alstublieft, ze zijn amper achttien en negentien. Vergeet niet dat Anele in zijn eerste jaar bij Genk ook maar drie wedstrijden speelde. En om de kritiek op buitenlanders voor te zijn: Yala-Lusula, de Belgische belofte die van Anderlecht komt, speelde ook nog geen minuut. Seedat past zich wel moeilijker aan dan Patosi, dat is de reden waarom hij niet meeging op stage.

"Patosi wordt de opvolger van Leko, maar van een negentienjarige kan je niet verwachten dat hij al na zes maanden de ploeg op sleeptouw neemt. Gelukkig is Willy Reynders (technisch directeur van Lokeren, nvdr) een man met voldoende wijsheid en ervaring om zulke jongens de kans te geven zich te ontwikkelen." (CV)

Twee van de vier spelers van het opleidingscentrum ASD Cape Town die hier na een tournee in mei in ons land bleven, zijn alweer weg: in onderling overleg werden de contracten van Ntamo en Pekezela bij Beerschot verbroken. Bovendien nam Lokeren Seedat niet mee op winterstage en speelde tot nu toe ook Patosi -van wie heel wat verwacht werd- nog maar weinig. Hoe komt dat? Stefan Van Heester van makelaarsbureau Assysta: "Over Ntamo en Pekezela kan ik kort zijn: helaas wisten we niet op voorhand in welke situatie Beerschot verzeild zou geraken, maar het is duidelijk dat we die jongens nooit naar die club hadden mogen laten gaan. Verder geen commentaar. "Wat Seedat en Patosi betreft: graag wat geduld met die jongens alstublieft, ze zijn amper achttien en negentien. Vergeet niet dat Anele in zijn eerste jaar bij Genk ook maar drie wedstrijden speelde. En om de kritiek op buitenlanders voor te zijn: Yala-Lusula, de Belgische belofte die van Anderlecht komt, speelde ook nog geen minuut. Seedat past zich wel moeilijker aan dan Patosi, dat is de reden waarom hij niet meeging op stage. "Patosi wordt de opvolger van Leko, maar van een negentienjarige kan je niet verwachten dat hij al na zes maanden de ploeg op sleeptouw neemt. Gelukkig is Willy Reynders (technisch directeur van Lokeren, nvdr) een man met voldoende wijsheid en ervaring om zulke jongens de kans te geven zich te ontwikkelen." (CV)