Na het ontslag van Johan Walem op 8 februari en de daaropvolgende promotie van assistent-trainer Karim Belhocine tot interim-hoofdtrainer, miste KV Kortrijk een (reglementair verplichte) trainer met een UEFA Pro Licence (het hoogste trainersdiploma). De club had 60 dagen de tijd om aan die nood te voldoen - en daarmee meteen ook zijn proflicentiedossier volledig in orde te brengen.

Vandaag, net voor de start van de play-offs, werd dat geregeld: Patrick De Wilde (51) tekende gisterenavond een contract tot eind volgend seizoen. De Oost-Vlaming, die tot voor een paar weken technisch coördinator was bij Oud Heverlee Leuven, bezit wel een UEFA Pro Licence.

In het verleden werkte De Wilde ook al in verschillende technische functies voor onder meer Eendracht Aalst, SK Beveren, Metaloerh Donetsk (Oekraïne), Red Bull Salzburg (Oostenrijk), Tianjin Quanjian (China), Club Africain en Espérance Sportive de Tunis (Tunesië). Als speler was hij onder meer actief bij Standaard Wetteren, Sint-Niklaas, Hamme en Gent-Zeehaven.

Officieel - op papier (op het wedstrijdblad) - wordt De Wilde tijdens play-off 2 hoofdtrainer, omdat het bondsreglement vereist dat in de eerste klasse de hoofdtrainer in het bezit is van een Pro License. Maar het laat zich aanzien dat hij in de praktijk Belhocine zal assisteren.

Na het ontslag van Johan Walem op 8 februari en de daaropvolgende promotie van assistent-trainer Karim Belhocine tot interim-hoofdtrainer, miste KV Kortrijk een (reglementair verplichte) trainer met een UEFA Pro Licence (het hoogste trainersdiploma). De club had 60 dagen de tijd om aan die nood te voldoen - en daarmee meteen ook zijn proflicentiedossier volledig in orde te brengen.Vandaag, net voor de start van de play-offs, werd dat geregeld: Patrick De Wilde (51) tekende gisterenavond een contract tot eind volgend seizoen. De Oost-Vlaming, die tot voor een paar weken technisch coördinator was bij Oud Heverlee Leuven, bezit wel een UEFA Pro Licence.In het verleden werkte De Wilde ook al in verschillende technische functies voor onder meer Eendracht Aalst, SK Beveren, Metaloerh Donetsk (Oekraïne), Red Bull Salzburg (Oostenrijk), Tianjin Quanjian (China), Club Africain en Espérance Sportive de Tunis (Tunesië). Als speler was hij onder meer actief bij Standaard Wetteren, Sint-Niklaas, Hamme en Gent-Zeehaven.Officieel - op papier (op het wedstrijdblad) - wordt De Wilde tijdens play-off 2 hoofdtrainer, omdat het bondsreglement vereist dat in de eerste klasse de hoofdtrainer in het bezit is van een Pro License. Maar het laat zich aanzien dat hij in de praktijk Belhocine zal assisteren.