Patrick Decuyper stapt op bij Zulte Waregem

© belga

Patrick Decuyper stapt op als gedelegeerd bestuurder van Zulte Waregem. De club heeft zijn ontslag aanvaard. Willy Naessens wordt CEO ad interim.

Patrick Decuyper stapt op als gedelegeerd bestuurder van Zulte Waregem. Dat deelde de vicekampioen mee. De club heeft zijn ontslag aanvaard. Voorzitter Willy Naessens wordt CEO ad interim.

“De raad van bestuur wenst Patrick Decuyper uitdrukkelijk te bedanken voor zijn gedreven inzet. We hebben zijn ontslag aanvaard, maar betreuren dat er van buitenaf een negatief klimaat gecreëerd werd, dat de club ernstige schade toebrengt”, klinkt het in een communiqué.

Sfeertribune

“De positieve realisaties van Patrick Decuyper, zoals de nieuwe sfeertribune, grote toename van het aantal supporters, het ontwikkelen van een jeugdvisie en boven alles het behalen van de vice-kampioenstitel worden spijtig genoeg volledig overschaduwd door eenzijdige berichtgeving.”

De raad van bestuur heeft beslist dat Willy Naessens de functie van CEO ad interim overneemt en dat Carl Ballière op zijn beurt voorzitter ad interim wordt. De club zal geleid worden door de raad van bestuur, samen met het managementteam. De lopende dossiers zullen de volgende weken door Decuyper worden overgedragen aan Naessens.

Stamnummer

Decuyper was sinds 2011 gedelegeerd bestuurder van Zulte Waregem. De voorbije maanden kwam hij enkele keren onder vuur te liggen.

Er was de soap over het stamnummer en een mogelijke verhuis naar Antwerpen, fusieplannen met andere West-Vlaamse clubs en meest recent kreeg hij kritiek omdat hij te veel toegevingen had gedaan om Thorgan Hazard, die onder meer de aanvoerdersband zou overnemen, te kunnen blijven huren van Chelsea. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content