Deman bekende reeds in 2006 dat hij zich door Ye had laten omkopen en dat hij meegewerkt had aan het omkopen van Lierse-spelers. Hij betwistte wel dat hij lid was geweest van een criminele organisatie of wist dat het de bedoeling was weddenschappen te vervalsen.

"Mijn cliënt had er hoegenaamd geen weet van dat het de bedoeling was mensen die op de betrokken wedstrijden geld inzetten, op te lichten", zei meester Bart Verbelen, advocaat van Deman. "Dat was ook zijn bedoeling niet. Hij hoopte alleen de club te redden van het faillissement en de degradatie. Daarnaast konden zowel hij als de spelers het geld goed gebruiken, aangezien ze al enkele maanden geen loon hadden ontvangen van de club."

Deman had dus wel meegewerkt aan de corruptie, maar dat maakte hem nog geen lid van een criminele organisatie of van een bende die tot doel had financiële misdrijven te plegen, aldus de verdediging. "Hou er ook rekening mee dat meneer Deman van bij het begin van het onderzoek, meer dan acht jaar geleden, een volledige verklaring heeft afgelegd en steeds heeft meegewerkt aan het onderzoek."

De verdediging van Luc V, sponsor van toenmalige tweede klasse-club Verbroedering Geel, vroeg dan weer de vrijspraak. "Mijn cliënt is door Geel-manager Belmans gebruikt om in contact te komen met Waasland Beveren-spelerPoorters, enkel met het oog op een transfer", zei de verdediging. "Van wedstrijdvervalsing of oplichting van gokkers heeft hij nooit iets geweten." (Belga/INM)

Deman bekende reeds in 2006 dat hij zich door Ye had laten omkopen en dat hij meegewerkt had aan het omkopen van Lierse-spelers. Hij betwistte wel dat hij lid was geweest van een criminele organisatie of wist dat het de bedoeling was weddenschappen te vervalsen. "Mijn cliënt had er hoegenaamd geen weet van dat het de bedoeling was mensen die op de betrokken wedstrijden geld inzetten, op te lichten", zei meester Bart Verbelen, advocaat van Deman. "Dat was ook zijn bedoeling niet. Hij hoopte alleen de club te redden van het faillissement en de degradatie. Daarnaast konden zowel hij als de spelers het geld goed gebruiken, aangezien ze al enkele maanden geen loon hadden ontvangen van de club." Deman had dus wel meegewerkt aan de corruptie, maar dat maakte hem nog geen lid van een criminele organisatie of van een bende die tot doel had financiële misdrijven te plegen, aldus de verdediging. "Hou er ook rekening mee dat meneer Deman van bij het begin van het onderzoek, meer dan acht jaar geleden, een volledige verklaring heeft afgelegd en steeds heeft meegewerkt aan het onderzoek." De verdediging van Luc V, sponsor van toenmalige tweede klasse-club Verbroedering Geel, vroeg dan weer de vrijspraak. "Mijn cliënt is door Geel-manager Belmans gebruikt om in contact te komen met Waasland Beveren-spelerPoorters, enkel met het oog op een transfer", zei de verdediging. "Van wedstrijdvervalsing of oplichting van gokkers heeft hij nooit iets geweten." (Belga/INM)