Dat heeft de geldschieter van de Great Old vrijdag telefonisch gezegd aan ATV. Antwerp kreeg van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) geen proflicentie, waarop de club met stamnummer 1 een procedure inleidde voor het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS).

De Licentiecommissie oordeelde woensdag dat Antwerp zijn continuïteit niet kon aantonen, omdat enkele cruciale documenten in het licentiedossier van de Great Old ontbraken. Zo bestaat er veel twijfel over de rol van de in Barcelona gevestigde vennootschap SL Peridot. De KBVB ontdekte dat de Spaanse financieringsmaatschappij over te weinig eigen vermogen beschikt om Antwerp te financieren. De Great Old legde nochtans rekeninguittreksels neer bij de Licentiecommissie die de financiële steun van Peridot zou moeten bewijzen. Op de interne balans van de vennootschap zou evenwel niets terug te vinden zijn, waaruit de KBVB concludeert dat er kapitaal ter beschikking wordt gesteld door een derde partij.

Bovendien zou Peridot een aanzienlijke schuldenlast hebben. Omdat het niet duidelijk is van waar het geld van Antwerp komt en hoe het er geraakt is, werd de licentie niet toegekend.

Gheysens wil de supporters geruststellen en benadrukt dat hij de enige investeerder is. Peridot zou voor bijna de helft in handen zijn van Ghelamco Invest en zou bovendien financieel gezond zijn. Gheysens beschikt naar eigen zeggen over de documenten die dat kunnen aantonen.

Peridots vestiging in Spanje heeft fiscale achtergronden, maar volgens de de bouwmagnaat worden er geen belastingen ontdoken. Volgens Gheysens zijn er een paar documenten te laat aan het dossier toegevoegd of lieten die documenten ruimte voor een verkeerde interpretatie.

De Ghelamco-baas heeft het dossier extern laten nakijken en is overtuigd dat het licentiedossier intussen sterk genoeg is om naar het BAS te stappen.

Voorlopig is er nog geen datum waarop Antwerp voor het BAS moet verschijnen. Om de voorbereiding voor volgend seizoen niet in het gedrang te brengen, moet het BAS voor 10 mei zijn uitspraak bekendmaken.

Dat heeft de geldschieter van de Great Old vrijdag telefonisch gezegd aan ATV. Antwerp kreeg van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) geen proflicentie, waarop de club met stamnummer 1 een procedure inleidde voor het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS). De Licentiecommissie oordeelde woensdag dat Antwerp zijn continuïteit niet kon aantonen, omdat enkele cruciale documenten in het licentiedossier van de Great Old ontbraken. Zo bestaat er veel twijfel over de rol van de in Barcelona gevestigde vennootschap SL Peridot. De KBVB ontdekte dat de Spaanse financieringsmaatschappij over te weinig eigen vermogen beschikt om Antwerp te financieren. De Great Old legde nochtans rekeninguittreksels neer bij de Licentiecommissie die de financiële steun van Peridot zou moeten bewijzen. Op de interne balans van de vennootschap zou evenwel niets terug te vinden zijn, waaruit de KBVB concludeert dat er kapitaal ter beschikking wordt gesteld door een derde partij. Bovendien zou Peridot een aanzienlijke schuldenlast hebben. Omdat het niet duidelijk is van waar het geld van Antwerp komt en hoe het er geraakt is, werd de licentie niet toegekend. Gheysens wil de supporters geruststellen en benadrukt dat hij de enige investeerder is. Peridot zou voor bijna de helft in handen zijn van Ghelamco Invest en zou bovendien financieel gezond zijn. Gheysens beschikt naar eigen zeggen over de documenten die dat kunnen aantonen. Peridots vestiging in Spanje heeft fiscale achtergronden, maar volgens de de bouwmagnaat worden er geen belastingen ontdoken. Volgens Gheysens zijn er een paar documenten te laat aan het dossier toegevoegd of lieten die documenten ruimte voor een verkeerde interpretatie. De Ghelamco-baas heeft het dossier extern laten nakijken en is overtuigd dat het licentiedossier intussen sterk genoeg is om naar het BAS te stappen. Voorlopig is er nog geen datum waarop Antwerp voor het BAS moet verschijnen. Om de voorbereiding voor volgend seizoen niet in het gedrang te brengen, moet het BAS voor 10 mei zijn uitspraak bekendmaken.