'Van zodra het vonnis bij hem in Burkina Faso is betekend, zullen we verzet aantekenen', zegt zijn advocaat Kris Masson. Dat betekent dat het proces in Puts geval helemaal moet worden overgedaan. Als het van Masson afhangt voor een Nederlandstalige kamer dan bovendien.

Put is bondscoach van het West-Afrikaanse land Burkina Faso sinds maart 2012. De correctionele rechtbank in Brussel de vonniste vorige vrijdag celstraffen tegen twintig van de tweeëndertig beklaagden. De zwaarste straffen waren voor Ye, Put en spelersmakelaar Pietro Allatta. Zij krijgen als enigen effectieve celstraffen, respectievelijk van vijf jaar, twee jaar en dertig maanden.

Ye en Put waren, zoals tijdens het hele proces in februari, niet aanwezig en werden bij verstek veroordeeld. De rechter beval hun aanhouding.

Met dit vonnis, waarvan het voorlezen zes uur in beslag nam, is de zaak nog niet afgelopen. Alle veroordeelden hebben veertien dagen de tijd om verzet of beroep aan te tekenen.

In het geval van Put, die tijdens de feiten tussen 2004 en 2006 trainer was van Lierse SK, wordt dat dus verzet. Hierdoor valt voor Put in ieder geval de vrees van een onmiddellijke aanhouding weg mocht hij voet op Belgische bodem zetten.

'Van zodra het vonnis bij hem in Burkina Faso is betekend, zullen we verzet aantekenen', zegt zijn advocaat Kris Masson. Dat betekent dat het proces in Puts geval helemaal moet worden overgedaan. Als het van Masson afhangt voor een Nederlandstalige kamer dan bovendien. Put is bondscoach van het West-Afrikaanse land Burkina Faso sinds maart 2012. De correctionele rechtbank in Brussel de vonniste vorige vrijdag celstraffen tegen twintig van de tweeëndertig beklaagden. De zwaarste straffen waren voor Ye, Put en spelersmakelaar Pietro Allatta. Zij krijgen als enigen effectieve celstraffen, respectievelijk van vijf jaar, twee jaar en dertig maanden. Ye en Put waren, zoals tijdens het hele proces in februari, niet aanwezig en werden bij verstek veroordeeld. De rechter beval hun aanhouding. Met dit vonnis, waarvan het voorlezen zes uur in beslag nam, is de zaak nog niet afgelopen. Alle veroordeelden hebben veertien dagen de tijd om verzet of beroep aan te tekenen. In het geval van Put, die tijdens de feiten tussen 2004 en 2006 trainer was van Lierse SK, wordt dat dus verzet. Hierdoor valt voor Put in ieder geval de vrees van een onmiddellijke aanhouding weg mocht hij voet op Belgische bodem zetten.