Peter Maes en Racing Genk, het is een romance die al meer dan een jaar smeult. Vorige zomer bleek de timing nog niet goed te zitten -zo vlak voor de kwalificatie van Sporting Lokeren voor de poulefase van de Europa League- maar na vijf seizoenen bleek het verhaal van Maes uitverteld op Daknam.

Met Genk werd snel een akkoord gevonden over contractduur en loon, de voorwaarden waren immers van vorige zomer al gekend. Met Lokerenvoorzitter Roger Lambrecht bleken de onderhandelingen over een vrijgave moeilijker. Een afkoopsom van 800.000 euro diende betaald, een serieus bedrag waar Genk niet (volledig) voor wilde opdraaien.

Na weken van gediscussieer gunde Lambrecht zijn succestrainer dan toch een exit langs de grote poort. Na twee bekerzeges bij Lokeren wordt nu van Maes verwacht dat hij Genk weer op de rails krijgt en volgend seizoen al naar minstens een Europees ticket piloteert.

Het bestuur van KRC Genk en de kersverse trainer zullen woensdag 27 mei tijdens een persconferentie in de Cristal Arena de samenwerking officialiseren & bijkomende informatie geven.

Peter Maes en Racing Genk, het is een romance die al meer dan een jaar smeult. Vorige zomer bleek de timing nog niet goed te zitten -zo vlak voor de kwalificatie van Sporting Lokeren voor de poulefase van de Europa League- maar na vijf seizoenen bleek het verhaal van Maes uitverteld op Daknam.Met Genk werd snel een akkoord gevonden over contractduur en loon, de voorwaarden waren immers van vorige zomer al gekend. Met Lokerenvoorzitter Roger Lambrecht bleken de onderhandelingen over een vrijgave moeilijker. Een afkoopsom van 800.000 euro diende betaald, een serieus bedrag waar Genk niet (volledig) voor wilde opdraaien. Na weken van gediscussieer gunde Lambrecht zijn succestrainer dan toch een exit langs de grote poort. Na twee bekerzeges bij Lokeren wordt nu van Maes verwacht dat hij Genk weer op de rails krijgt en volgend seizoen al naar minstens een Europees ticket piloteert.Het bestuur van KRC Genk en de kersverse trainer zullen woensdag 27 mei tijdens een persconferentie in de Cristal Arena de samenwerking officialiseren & bijkomende informatie geven.