De oud-doelman lijkt aardig op weg om trainer van het jaar te worden, nadat hij zijn ploeg alweer vrij gemakkelijk naar play-off 1 loodste en overal lof oogst voor zijn goede werk.

Maar Peter Maes (49), die komende zaterdag met Lokeren de bekerfinale op de Heizel speelt tegen SV Zulte Waregem, wil vooraf zelf zijn grenzen verleggen.

"Daar werk je voor", zegt hij deze week in Sport/Voetbalmagazine. "Iedereen heeft ambitie. Ook ik. Ik wil uitzoeken hoe ver de inbreng van Peter Maes in andere clubs reikt. Ik heb altijd gezegd: als ik het gevoel heb dat we niet meer vooruit kunnen, dan is het einde verhaal. Ik kan alleen functioneren als ik progressie zie. Als ik tegen mijn plafond zit te beuken word ik ongelukkig. En dat plafond nadert."

Een topclub lonkt voor Peter Maes. "Mijn passie en gedrevenheid zijn niet tevreden met wat gewoon is", beweert hij. "Zo zit ik in elkaar, ik ben een persoon van extremen. Ik heb mijn tijd genomen en ik voel ik dat ik er klaar voor ben. Ik heb mijn grondvesten gelegd, weet wat werken op lange termijn is, weet hoe ik resultaten moet neerzetten over een langere termijn. Ik weet zeker dat ik geen eendagsvlieg ben." (FC/JS)

De oud-doelman lijkt aardig op weg om trainer van het jaar te worden, nadat hij zijn ploeg alweer vrij gemakkelijk naar play-off 1 loodste en overal lof oogst voor zijn goede werk. Maar Peter Maes (49), die komende zaterdag met Lokeren de bekerfinale op de Heizel speelt tegen SV Zulte Waregem, wil vooraf zelf zijn grenzen verleggen. "Daar werk je voor", zegt hij deze week in Sport/Voetbalmagazine. "Iedereen heeft ambitie. Ook ik. Ik wil uitzoeken hoe ver de inbreng van Peter Maes in andere clubs reikt. Ik heb altijd gezegd: als ik het gevoel heb dat we niet meer vooruit kunnen, dan is het einde verhaal. Ik kan alleen functioneren als ik progressie zie. Als ik tegen mijn plafond zit te beuken word ik ongelukkig. En dat plafond nadert."Een topclub lonkt voor Peter Maes. "Mijn passie en gedrevenheid zijn niet tevreden met wat gewoon is", beweert hij. "Zo zit ik in elkaar, ik ben een persoon van extremen. Ik heb mijn tijd genomen en ik voel ik dat ik er klaar voor ben. Ik heb mijn grondvesten gelegd, weet wat werken op lange termijn is, weet hoe ik resultaten moet neerzetten over een langere termijn. Ik weet zeker dat ik geen eendagsvlieg ben." (FC/JS)