Standard (39 punten) heeft na de laatste speeldag op de vierde speeldag van paly-off 1 in de stand één punt voorsprong op Club Brugge (38), en twee op Zulte Waregem (37).

Achterstand voor Standard

Standard begon het vlotst aan de wedstrijd in het Maurice Dufrasnestadion, maar twee minuten voor rust kwam Lokeren toch op voorsprong. Op een hoekschop won de Tunesiër Hamdi Harbaoui het kopduel van Jelle Van Damme en knikte de bal binnen: 0-1.

Na 63 minuten legde Harbaoui de Standard-verdediging opnieuw in de luren. Hij nam de bal van op zo'n vijftien meter op de slof en knalde in de verste winkelhaak. De negentiende van het seizoen voor Harbaoui was bijzonder knap.

Misser afgestraft

Vier minuten later kon Michy Batshuayi profiteren van een missertje van Denis Odoi om er 1-2 van te maken. Het twintigste doelpunt van het seizoen al voor de topschutter. In de 79e minuut mocht Onur Kaya alleen op doel besluiten, maar hij miste de kans op 1-3.

Die misser werd drie minuten voor tijd nog afgestraft door Standard-middenvelder Geoffrey Mujangi Bia. De Congolese Belg maakte er 2-2 van, waardoor Standard nog even op zoek kon naar de winning goal in een wervelend slotoffensief, maar zonder succes.

In de slotseconden trapte Lokeren-speler Alexander Scholz ei zo na nog de 2-3 binnen, maar zijn schot strandde op de lat. (Belga/TV)

Standard (39 punten) heeft na de laatste speeldag op de vierde speeldag van paly-off 1 in de stand één punt voorsprong op Club Brugge (38), en twee op Zulte Waregem (37).Achterstand voor Standard Standard begon het vlotst aan de wedstrijd in het Maurice Dufrasnestadion, maar twee minuten voor rust kwam Lokeren toch op voorsprong. Op een hoekschop won de Tunesiër Hamdi Harbaoui het kopduel van Jelle Van Damme en knikte de bal binnen: 0-1. Na 63 minuten legde Harbaoui de Standard-verdediging opnieuw in de luren. Hij nam de bal van op zo'n vijftien meter op de slof en knalde in de verste winkelhaak. De negentiende van het seizoen voor Harbaoui was bijzonder knap.Misser afgestraft Vier minuten later kon Michy Batshuayi profiteren van een missertje van Denis Odoi om er 1-2 van te maken. Het twintigste doelpunt van het seizoen al voor de topschutter. In de 79e minuut mocht Onur Kaya alleen op doel besluiten, maar hij miste de kans op 1-3. Die misser werd drie minuten voor tijd nog afgestraft door Standard-middenvelder Geoffrey Mujangi Bia. De Congolese Belg maakte er 2-2 van, waardoor Standard nog even op zoek kon naar de winning goal in een wervelend slotoffensief, maar zonder succes. In de slotseconden trapte Lokeren-speler Alexander Scholz ei zo na nog de 2-3 binnen, maar zijn schot strandde op de lat. (Belga/TV)