Na negen speeldagen leidt Paars-wit met 48 punten, twee meer dan Essevee (46). Anderlecht heeft in de slotwedstrijd in het Astridpark dus genoeg aan een gelijkspel, Zulte Waregem moet winnen om de titel te pakken.

Anderlecht haalde het vlot met 2-4 van Lokeren. Sacha Kljestan en Matias Suarez zorgden voor een 0-2 ruststand, vlak na de pauze nam Suarez met zijn tweede van de avond (0-3) alle twijfels weg. De Zeeuw, een owngoal van Nuytinck en Taravel zetten de 2-4 eindstand op het scorebord.

Om de landstitel al te mogen vieren, had Paars-wit een gelijkspel nodig in het duel tussen Zulte Waregem en Club Brugge, dat na een kwartier al in de touwen hing na de uitsluiting van Oscar Duarte en het strafschopdoelpunt van kersvers Rode Duivel Thorgan Hazard.

Na de 2-0 van Mbaye Leye lukte Ryan Donk na de pauze de aansluitingstreffer, maar doelpunten van aanvoerder De fauw en opnieuw Leye zetten Essevee op een veilige 4-1 voorsprong. Donk (4-2) en een owngoal van Almebäck zorgden voor de zware 5-2 cijfers.

Racing Genk en Standard speelden 1-1 gelijk. Op de slotspeeldag trekt Genk naar Club Brugge, Standard ontvangt dan Lokeren. In de stand volgt Club Brugge (43) op de derde plaats, na Anderlecht (48) en Zulte Waregem (46). Genk (40), Standard (39) en Lokeren (31) sluiten Play-off I af. (Belga/TV)

Na negen speeldagen leidt Paars-wit met 48 punten, twee meer dan Essevee (46). Anderlecht heeft in de slotwedstrijd in het Astridpark dus genoeg aan een gelijkspel, Zulte Waregem moet winnen om de titel te pakken. Anderlecht haalde het vlot met 2-4 van Lokeren. Sacha Kljestan en Matias Suarez zorgden voor een 0-2 ruststand, vlak na de pauze nam Suarez met zijn tweede van de avond (0-3) alle twijfels weg. De Zeeuw, een owngoal van Nuytinck en Taravel zetten de 2-4 eindstand op het scorebord. Om de landstitel al te mogen vieren, had Paars-wit een gelijkspel nodig in het duel tussen Zulte Waregem en Club Brugge, dat na een kwartier al in de touwen hing na de uitsluiting van Oscar Duarte en het strafschopdoelpunt van kersvers Rode Duivel Thorgan Hazard. Na de 2-0 van Mbaye Leye lukte Ryan Donk na de pauze de aansluitingstreffer, maar doelpunten van aanvoerder De fauw en opnieuw Leye zetten Essevee op een veilige 4-1 voorsprong. Donk (4-2) en een owngoal van Almebäck zorgden voor de zware 5-2 cijfers. Racing Genk en Standard speelden 1-1 gelijk. Op de slotspeeldag trekt Genk naar Club Brugge, Standard ontvangt dan Lokeren. In de stand volgt Club Brugge (43) op de derde plaats, na Anderlecht (48) en Zulte Waregem (46). Genk (40), Standard (39) en Lokeren (31) sluiten Play-off I af. (Belga/TV)