In de play-offs van de Jupiler Pro League en in de Beker van België zullen in 2013 voor het eerst wedstrijden geleid worden door zes scheidsrechters, meldt de Belgische Voetbalbond (KBVB)."Het project kadert in de verdere professionalisering van de Belgische arbitrage en moet betere beslissingen opleveren, meer bepaald deze met betrekking tot cruciale situaties in en rond het strafschopgebied en buitenspel," luidt het. "Ook zullen de wedstrijdfases waarbij de bal al dan niet de doellijn gepasseerd is beter kunnen ingeschat worden".

Europees

Sinds de start van het seizoen 2009-2010 werkt de Europese Voetbalbond UEFA met zes scheidsrechters in de Europa League. De hoofdscheidsrechter krijgt sindsdien assistentie van twee aanvullende assistent-scheidsrechters, die plaatsnemen achter de doellijn.

In het seizoen 2010-2011 kreeg ook de UEFA Champions League navolging en Euro 2012 was afgelopen zomer het eerste internationaal toernooi waarbij het systeem met zes scheidsrechters werd gebruikt.

België behoort tot de eerste Europese landen waar nationaal gewerkt wordt met aanvullende assistent-scheidsrechters, benadrukken de KBVB en de Pro League.

Op 15 januari (om 15u) zal voormalig Italiaans topscheidsrechter Pierluigi Collina op de bondszetel samen met de KBVB en de Pro League toelichting geven over het systeem waarbij gewerkt wordt met een vijfde en zesde aanvullende assistent-scheidsrechter.

In de play-offs van de Jupiler Pro League en in de Beker van België zullen in 2013 voor het eerst wedstrijden geleid worden door zes scheidsrechters, meldt de Belgische Voetbalbond (KBVB)."Het project kadert in de verdere professionalisering van de Belgische arbitrage en moet betere beslissingen opleveren, meer bepaald deze met betrekking tot cruciale situaties in en rond het strafschopgebied en buitenspel," luidt het. "Ook zullen de wedstrijdfases waarbij de bal al dan niet de doellijn gepasseerd is beter kunnen ingeschat worden". Europees Sinds de start van het seizoen 2009-2010 werkt de Europese Voetbalbond UEFA met zes scheidsrechters in de Europa League. De hoofdscheidsrechter krijgt sindsdien assistentie van twee aanvullende assistent-scheidsrechters, die plaatsnemen achter de doellijn. In het seizoen 2010-2011 kreeg ook de UEFA Champions League navolging en Euro 2012 was afgelopen zomer het eerste internationaal toernooi waarbij het systeem met zes scheidsrechters werd gebruikt. België behoort tot de eerste Europese landen waar nationaal gewerkt wordt met aanvullende assistent-scheidsrechters, benadrukken de KBVB en de Pro League. Op 15 januari (om 15u) zal voormalig Italiaans topscheidsrechter Pierluigi Collina op de bondszetel samen met de KBVB en de Pro League toelichting geven over het systeem waarbij gewerkt wordt met een vijfde en zesde aanvullende assistent-scheidsrechter.