Play-offs: Genk wint van Zulte Waregem met 1-0

Racing Genk heeft de eerste wedstrijd van Play-off IIa met 1-0 gewonnen van Zulte Waregem. Het doelpunt kwam op naam van Benjamin De Ceulaer (36.).

Racing Genk, dat op de laatste speeldag van de reguliere competitie alsnog uit de top zes viel, kwam in de Cristal Arena in de 36e minuut op voorsprong. Kagé wurmde zich op links voorbij zijn bewaker en zette goed voor. De Ceulaer, die eerder al de lat had geraakt, knikte de bal via de grond tegen de netten.

Het elftal van Alex McLeish, die na dit seizoen zijn aflopende contract niet verlengt, domineerde in de tweede helft. Gorius mikte een vrije trap nog tegen de lat. Tien minuten voor affluiten moesten de Genkenaren met 10 man verder. Castagne, maandag nog trefzeker bij de nationale beloften, kreeg rood na een te wilde tackle. Essevee kreeg echter niets meer voor elkaar.

In Play-off IIa nemen de twee andere ploegen, KV Mechelen en Waasland-Beveren, het zondagavond (18u) tegen mekaar op.