Mbwana Samatta bracht de bezoekers al in de achtste minuut op voorsprong. Een owngoal van Marvin Baudry (15.) zorgde voor de 0-2. Mbaye Leye (45.+1) scoorde voor Essevee op strafschop.

Samatta liet coach Peter Maes al vroeg in de wedstrijd juichen. De spits kopte een voorzet van Buffel tegen de touwen. Op het kwartier mocht Buffel opnieuw voorzetten, Marvin Baudry verschalkte ditmaal zijn eigen doelman.

Op slag van rust beging Kabasele hands in de zestien meter, waardoor Zulte Waregem een penalty kreeg. Topscorer Leye prikte zijn 16e competitiedoelpunt van het seizoen tegen de netten. In de tweede helft werd niet meer gescoord, al was Buffel er met een knal op de paal nog dicht bij.

In de stand blijft Racing Genk vierde met 30 punten. De Limburgers zien hun voorsprong op KV Oostende, dat vrijdag met 2-0 verloor bij AA Gent (34 ptn), en Zulte Waregem wel groeien tot respectievelijk 5 en 7 punten.

Zondag staat de topaffiche tussen Anderlecht (34 ptn) en leider Club Brugge (38 ptn) nog op het programma. (Belga/BO)

Mbwana Samatta bracht de bezoekers al in de achtste minuut op voorsprong. Een owngoal van Marvin Baudry (15.) zorgde voor de 0-2. Mbaye Leye (45.+1) scoorde voor Essevee op strafschop. Samatta liet coach Peter Maes al vroeg in de wedstrijd juichen. De spits kopte een voorzet van Buffel tegen de touwen. Op het kwartier mocht Buffel opnieuw voorzetten, Marvin Baudry verschalkte ditmaal zijn eigen doelman. Op slag van rust beging Kabasele hands in de zestien meter, waardoor Zulte Waregem een penalty kreeg. Topscorer Leye prikte zijn 16e competitiedoelpunt van het seizoen tegen de netten. In de tweede helft werd niet meer gescoord, al was Buffel er met een knal op de paal nog dicht bij. In de stand blijft Racing Genk vierde met 30 punten. De Limburgers zien hun voorsprong op KV Oostende, dat vrijdag met 2-0 verloor bij AA Gent (34 ptn), en Zulte Waregem wel groeien tot respectievelijk 5 en 7 punten. Zondag staat de topaffiche tussen Anderlecht (34 ptn) en leider Club Brugge (38 ptn) nog op het programma. (Belga/BO)