Playoffs: AA Gent boekt eerste zege tegen Oostende

AA Gent heeft de opener van de derde speeldag van Play-off I met 2-0 gewonnen van KV Oostende. Thomas Matton scoorde vroeg in de partij de openingstreffer, invaller Moses Simon gooide drie minuten voor tijd de wedstrijd in het slot. Oostende blijft achter met 0 op 9, de Buffalo’s pakken hun eerste zege en hebben 4 op 9.

AA Gent komt in de stand voorlopig tot op vier punten van leider Club Brugge.

Hein Vanhaezebrouck begon aan de partij zonder de (licht) geblesseerde Depoitre, maar dat leek aanvallend geen probleem te vormen voor de Gentenaars. Na nauwelijks twee minuten probeerde de Israëliër Kenny Saïef het met een harde knal, Oostende-doelman Ovono stond paraat. Dat was echter niet het geval toen Thomas Matton na 19 minuten uithaalde. De West-Vlaming vlamde een afgeblokte voorzet van Saïef met links door de benen van zowel verdediger Milic als doelman Ovono. Vlak voor de pauze (42.) verdubbelde Matton de score nog bijna. Maar zijn vluchtschot vloog een metertje over.

Tegenoffensief

Yves Vanderhaeghe reageerde tijdens de rust en bracht met ex-Buffalo Yassine El Ghanassy een extra troef tussen de lijnen. Maar het was opnieuw AA Gent dat dreigde. Capon speelde te kort terug op Ovono en Gent-spits Coulibaly kon profiteren. De vervanger van Depoitre leek de bal in een leeg doel te kunnen leggen, maar Ovono was nog teruggekomen en tackelde de bal (foutief) tussen de voeten van Coulibaly uit. Ook Boussoufa en (opnieuw) Coulibaly waren er enkele minuten later nog kortbij. Maar de eerste mikte naast en de tweede zag zijn goal terecht afgekeurd voor buitenspel.

Oostende kon daar weinig tegenover zetten. Invaller Franck Berrier schoot de grootste Oostendse kans een kwartier voor tijd voorlangs. De beslissing kwam in het slot van de voet van invaller Moses Simon. De Nigeriaan toonde zijn klasse nog eens met een knappe dribbel en plaatste de bal (opnieuw) door de benen van Ovono in doel. Ook die andere invaller, Danijel Milicevic, was nog dicht bij een goal, maar de Zwitser zag zijn kopbal tegen de lat gaan.