KVO nam een droomstart en stond na 75 seconden op voorsprong op Schiervelde. Het was de volledig vrijstaande Yassine El Ghanassy die de 1-0 beheerst voorbij doelman Steppe trapte. De kustploeg drukte door en amper drie minuten later stond de 2-0 al op het bord via Joseph Akpala. Dalsgaard zorgde vrijwel meteen daarna voor de 2-1, de wedstrijd was toen amper zeven (!) minuten bezig. Nog eens drie minuten later werd er opnieuw gescoord. Kaya bediende Steve De Ridder, hij knalde de 2-2 mooi tegen de netten.

Na de knotsgekke openingsfase kregen beide teams in de eerste helft allebei nog enkele uitstekende mogelijkheden, maar tot de rust bleef het 2-2.

Strafschop

Tien minuten na de pauze klom Essevee op 2-3 dankzij de zeventiende competitietreffer van kapitein Mbaye Leye, zijn knap schot verdween via de lat in doel. Lang konden de bezoekers niet van hun voorsprong genieten, want negen minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. De bal ging op de stip nadat El Ghanassy al dan niet foutief afgestopt werd in de zestien. Berrier trapte de strafschop feilloos in doel: 3-3.

Een zevende treffer hing daarna nog in de lucht tussen de twee laagst gerangschikte teams, maar viel niet meer. Het bleef 3-3 na een leuke pot voetbal.

De andere wedstrijden van de vierde speeldag in POI worden woensdag en donderdag gespeeld. Woensdag staat leider Club Brugge voor de lastige verplaatsing naar Racing Genk, donderdag ontvangt landskampioen AA Gent Anderlecht. In de stand heeft Club 38 punten, één meer dan RSCA (37) en vier meer dan de Buffalo's (34). Dan volgen Genk (30), Oostende (26) en Zulte Waregem (24).

(Belga/RR)

KVO nam een droomstart en stond na 75 seconden op voorsprong op Schiervelde. Het was de volledig vrijstaande Yassine El Ghanassy die de 1-0 beheerst voorbij doelman Steppe trapte. De kustploeg drukte door en amper drie minuten later stond de 2-0 al op het bord via Joseph Akpala. Dalsgaard zorgde vrijwel meteen daarna voor de 2-1, de wedstrijd was toen amper zeven (!) minuten bezig. Nog eens drie minuten later werd er opnieuw gescoord. Kaya bediende Steve De Ridder, hij knalde de 2-2 mooi tegen de netten. Na de knotsgekke openingsfase kregen beide teams in de eerste helft allebei nog enkele uitstekende mogelijkheden, maar tot de rust bleef het 2-2. Tien minuten na de pauze klom Essevee op 2-3 dankzij de zeventiende competitietreffer van kapitein Mbaye Leye, zijn knap schot verdween via de lat in doel. Lang konden de bezoekers niet van hun voorsprong genieten, want negen minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. De bal ging op de stip nadat El Ghanassy al dan niet foutief afgestopt werd in de zestien. Berrier trapte de strafschop feilloos in doel: 3-3. Een zevende treffer hing daarna nog in de lucht tussen de twee laagst gerangschikte teams, maar viel niet meer. Het bleef 3-3 na een leuke pot voetbal. De andere wedstrijden van de vierde speeldag in POI worden woensdag en donderdag gespeeld. Woensdag staat leider Club Brugge voor de lastige verplaatsing naar Racing Genk, donderdag ontvangt landskampioen AA Gent Anderlecht. In de stand heeft Club 38 punten, één meer dan RSCA (37) en vier meer dan de Buffalo's (34). Dan volgen Genk (30), Oostende (26) en Zulte Waregem (24).(Belga/RR)