Playoffs: Oostende wint bij Zulte Waregem

KV Oostende heeft op de zesde speeldag in Play-off I van de Jupiler Pro League met 1-2 gewonnen bij Zulte Waregem. I

In het Regenboogstadion opende Yassine El Ghanassy in de 21e minuut de score voor de bezoekers. Mbaye Leye (23.) lukte voor Essevee de gelijkmaker. Knowledge Musona (75.) legde de eindstand vast.

Het vorige duel tussen beide teams was op 3-3 geëindigd, met veel vroege doelpunten. Dat was deze keer niet het geval. De ploeg van Francky Dury, die nog maar twee punten sprokkelde in Play-off I, keek na 21 minuten toch tegen een achterstand aan. El Ghanassy werd gelanceerd door Jali, oog in oog met Steppe bleef de voormalige Buffalo koelbloedig: 0-1.

Zulte Waregem reageerde echter meteen. Op hoekschop mocht Leye vrij binnenkoppen.

In de 75e minuut verdween de hoop van Zulte Waregem op een eerste driepunter in Play-off I. Musona profiteerde van een misverstand tussen Sami en Steppe en tikte het leer in doel. In het slot liet de kustploeg de buit niet meer ontglippen.

KV Oostende komt in de stand tot op één punt van nummer vier Racing Genk (33 ptn), dat zondag op bezoek gaat bij Club Brugge. Zulte Waregem blijft zesde met 24 punten.