Vorig jaar werd Dennis Praet (21) verkozen tot Gouden Schoen. Veel plezier beleefde hij niet aan die trofee. Binnen dik twee maanden wordt een nieuwe laureaat verkozen. Is Praet blij dat hij dan van die eretitel af is?

Praet: "Blij is niet het juist woord. Ik vind het nog altijd een grote eer om op de erelijst van de Gouden Schoen te staan. Ik zal die onderscheiding altijd blijven koesteren. Maar sinds ik de Gouden Schoen won, heb ik mijn dosis pech gehad. Eerst was er die rugblessure, daarna had ik moeite om mijn spelpeil van het jaar daarvoor te evenaren...'

"Het klopt dat de verwachtingen hoger liggen. Dat ondervond ook Thorgan Hazard. Hij was een tijdje niet meer dezelfde toen hij won. (denkt na) Misschien doet de Gouden Schoen op de een of ander manier toch iets met een voetballer. Al weiger ik te denken dat er een vloek rust op die schoen. Ik wil het ook niet als excuus inroepen voor mijn mindere wedstrijden. Bij Anderlecht word ik al jaren beloerd. De Gouden Schoen heeft daar niet veel aan veranderd."

Overgewaardeerd

Volgens een enquête in Sport/Voetbalmagazine, dat een paar maanden geleden werd afgenomen bij de collega-voetballers, is Dennis Praet de meest overschatte voetballer in België.

"Dat is toch aangekomen", geeft de Anderlechtmiddenvelder toe. "Weet je wat het is? Ik won de Gouden Schoen en daarna stond ik bijna drie maanden aan de kant met een blessure. Toen ik eindelijk fit was, kon ik mij niet doorzetten. Als er in die periode dan zo'n enquête wordt afgenomen, wat denk je dan dat de spelers onthouden? Ik kan begrijpen dat jongens dan gaan denken: Praet wordt toch overgewaardeerd. In die zin kan ik het wel plaatsen. Maar ik trek mij dan op aan het feit dat ik wel top was in de Champions League."

(Alain Eliasy)

Lees het hele interview met Dennis Praet in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 21 oktober.

Vorig jaar werd Dennis Praet (21) verkozen tot Gouden Schoen. Veel plezier beleefde hij niet aan die trofee. Binnen dik twee maanden wordt een nieuwe laureaat verkozen. Is Praet blij dat hij dan van die eretitel af is?Praet: "Blij is niet het juist woord. Ik vind het nog altijd een grote eer om op de erelijst van de Gouden Schoen te staan. Ik zal die onderscheiding altijd blijven koesteren. Maar sinds ik de Gouden Schoen won, heb ik mijn dosis pech gehad. Eerst was er die rugblessure, daarna had ik moeite om mijn spelpeil van het jaar daarvoor te evenaren...'"Het klopt dat de verwachtingen hoger liggen. Dat ondervond ook Thorgan Hazard. Hij was een tijdje niet meer dezelfde toen hij won. (denkt na) Misschien doet de Gouden Schoen op de een of ander manier toch iets met een voetballer. Al weiger ik te denken dat er een vloek rust op die schoen. Ik wil het ook niet als excuus inroepen voor mijn mindere wedstrijden. Bij Anderlecht word ik al jaren beloerd. De Gouden Schoen heeft daar niet veel aan veranderd."Volgens een enquête in Sport/Voetbalmagazine, dat een paar maanden geleden werd afgenomen bij de collega-voetballers, is Dennis Praet de meest overschatte voetballer in België."Dat is toch aangekomen", geeft de Anderlechtmiddenvelder toe. "Weet je wat het is? Ik won de Gouden Schoen en daarna stond ik bijna drie maanden aan de kant met een blessure. Toen ik eindelijk fit was, kon ik mij niet doorzetten. Als er in die periode dan zo'n enquête wordt afgenomen, wat denk je dan dat de spelers onthouden? Ik kan begrijpen dat jongens dan gaan denken: Praet wordt toch overgewaardeerd. In die zin kan ik het wel plaatsen. Maar ik trek mij dan op aan het feit dat ik wel top was in de Champions League."(Alain Eliasy)Lees het hele interview met Dennis Praet in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 21 oktober.