‘Praet en Bruno stagneren in hun ontwikkeling’

© BELGA

Jean Kindermans, technisch directeur jeugd bij RSC Anderlecht, stelt vast dat het paars-witte talent te weinig vooruitgang maakte onder de inmiddels ontslagen John van den Brom.

“De jeugd heeft ontgoocheld.” Met die vier woorden rekende Anderlechtvoorzitter Roger Vanden Stock na het ontslag van John van den Brom afmet het jonge talent van Anderlecht.

“Als ik iets met zekerheid weet, is het dat de jeugd niét heeft ontgoocheld”, corrigeert technisch directeur jeugd Jean Kindermans deze week in Sport/Voetbalmagzine. “Wel de bepalende spelers die de jeugd de hand niet hebben gereikt om haar naar een hoger niveau te tillen. Jongens van wie wij dachten dat ze het vertrek van de drie zwaargewichten Biglia, Jovanovic en Mbokani zouden opvangen. Zij hebben het niet waargemaakt.”

Eén van de slachtoffers was Youri Tielemans. Onder Besnik Hasi komt ‘de nieuwe Kompany’ opnieuw aan de oppervlakte. Van den Brom maakte van hem de zondebok na de nederlaag tegen KV Mechelen, de eerste in een lange rij na de winterstop. Van den Brom wisselde enkele woorden met Tielemans en liet hem vervolgens aan zijn lot over.

“Ik heb dat ook gehoord”, zegt Kindermans. “De trainer is de baas van zijn selectie, van zijn wissels en zijn communicatie. Wij moeten ons zeker vragen stellen bij wat er is gebeurd.”

Kindermans is kritisch voor de passage van Van den Brom: “Ook van Dennis Praet en Massimo Bruno moeten we anderhalf jaar na hun debuut vaststellen dat ze stagneren in hun ontwikkeling. Niet dramatisch, maar toch: zij zijn niet noodzakelijk beter geworden. Daarom zullen we als club waakzamer moeten zijn in de toekomst. Vooral in de begeleiding van onze jonge talenten op het moment dat ze de stap naar de A-ploeg zetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content