Michel Preud'homme over...

... tv-serie Game of Thrones:

"Mijn zoon en dochter hebben me voor kerst een dvd van House of Cards cadeau gedaan. De volgende jaargangen heb ik zelf gekocht. Mijn assistenten hebben me Game of Thrones leren kennen. Intussen heb ik ook al die dvd's. Dat ontspant me. Ik speel ook graag Scrabble en Wordfeud (een woordspelletje, nvdr). Met vrienden in het Frans, met mijn dochter in het Nederlands en met andere vrienden in het Engels. Het is een competitie met afdelingen, stijgen en dalen. Ik kan het niet laten."

... de Rode Duivels:

"Eerste van de wereld, beter kan ik ook niet. Ik heb in het verleden al twee keer met de bond gepraat. Toen ik bij AA Gent was en toen ik in Saudi-Arabië aan de slag was. Voor een akkoord moeten niet alleen beide partijen de samenwerking zien zitten, maar moet je ook op het juiste moment vrij zijn. Ik denk momenteel aan niets anders dan Club Brugge.

"De nationale ploeg is iets helemaal anders. Vijf, zes keer per jaar veertien dagen volle bak. Wel op een ander, hoger niveau. Wauw! Maar nadien heb je veel tijd om alles voor te bereiden. Bij een club moet je elk uur reageren, maar heb je meer grip op een spelersgroep dan bij een nationale ploeg."

... zijn veeleisendheid:

"Als ik zie dat mijn spelers het zwaar hebben, laat ik de teugels los. Voetballers hebben een mooi vak. Ze werken relatief weinig uren, maar de druk is enorm. Als ze op de club zijn, eis ik superconcentratie. Dan gaan we tot het uiterste. Daarbuiten laat ik ze vrij. Ook op het veld. Ik reik hen een structuur aan en daarbinnen krijgen ze zo veel mogelijk vrijheid. Wat werkt tegen de ene ploeg werkt daarom niet tegen een ander team. Wij hebben een tiental automatismen en kiezen voor de aanpak die de tegenpartij de meeste pijn kan doen. Het makkelijkste in het voetbal is altijd hetzelfde doen. Dan hoef je de tegenstander niet eens te analyseren. Kwatongen roepen dan: hij past zich aan. Ze doen maar."

(François Colin en Peter T'Kint)

Lees het hele interview met Michel Preud'homme in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 25 november.

Michel Preud'homme over...... tv-serie Game of Thrones:"Mijn zoon en dochter hebben me voor kerst een dvd van House of Cards cadeau gedaan. De volgende jaargangen heb ik zelf gekocht. Mijn assistenten hebben me Game of Thrones leren kennen. Intussen heb ik ook al die dvd's. Dat ontspant me. Ik speel ook graag Scrabble en Wordfeud (een woordspelletje, nvdr). Met vrienden in het Frans, met mijn dochter in het Nederlands en met andere vrienden in het Engels. Het is een competitie met afdelingen, stijgen en dalen. Ik kan het niet laten."... de Rode Duivels:"Eerste van de wereld, beter kan ik ook niet. Ik heb in het verleden al twee keer met de bond gepraat. Toen ik bij AA Gent was en toen ik in Saudi-Arabië aan de slag was. Voor een akkoord moeten niet alleen beide partijen de samenwerking zien zitten, maar moet je ook op het juiste moment vrij zijn. Ik denk momenteel aan niets anders dan Club Brugge."De nationale ploeg is iets helemaal anders. Vijf, zes keer per jaar veertien dagen volle bak. Wel op een ander, hoger niveau. Wauw! Maar nadien heb je veel tijd om alles voor te bereiden. Bij een club moet je elk uur reageren, maar heb je meer grip op een spelersgroep dan bij een nationale ploeg."... zijn veeleisendheid:"Als ik zie dat mijn spelers het zwaar hebben, laat ik de teugels los. Voetballers hebben een mooi vak. Ze werken relatief weinig uren, maar de druk is enorm. Als ze op de club zijn, eis ik superconcentratie. Dan gaan we tot het uiterste. Daarbuiten laat ik ze vrij. Ook op het veld. Ik reik hen een structuur aan en daarbinnen krijgen ze zo veel mogelijk vrijheid. Wat werkt tegen de ene ploeg werkt daarom niet tegen een ander team. Wij hebben een tiental automatismen en kiezen voor de aanpak die de tegenpartij de meeste pijn kan doen. Het makkelijkste in het voetbal is altijd hetzelfde doen. Dan hoef je de tegenstander niet eens te analyseren. Kwatongen roepen dan: hij past zich aan. Ze doen maar."(François Colin en Peter T'Kint)Lees het hele interview met Michel Preud'homme in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 25 november.