Kickrs.net, dat al actief is in 27 landen, speurt naar jong talent om het vervolgens aan te bieden bij professionele voetbalclubs. STVV is de eerste club in België die supporters mee laat investeren in jonge talenten. De Limburgse club heeft Panagiotis Kynigopoulos ('Kyn') de voorbije maanden zelf getest en ziet wel iets in de speler. Het bestuur vraagt nu de steun van supporters. Wie in de speler gelooft, kan een bijdrage leveren.

Rendement

Iedereen die ouder dan 18 jaar is kan een bedrag tussen minimaal 20 en maximaal 1000 euro investeren, verduidelijkte algemeen manager Philip Bormans op Radio 1. 'De bedoeling is dat het bedrag naar de opleiding van de speler gaat.'

Fans die geld inleggen, krijgen geen inspraak in de toekomst van de speler maar kunnen wel hun investering terugverdienen. Al is dat niet gegarandeerd. Voor winstuitkering moet de speler bepaalde objectieven halen, schrijft Het Belang van Limburg, zoals bijvoorbeeld een profcontract tekenen, een transfer versieren of opgeroepen worden voor een nationale ploeg. Als er niet genoeg interesse is voor een voorgestelde speler, krijgen de fans hun centen gewoon terug.

Als de speler uiteindelijk wordt verkocht, zal het geld terug worden verdeeld onder de supporters. 'Het is dus een mix van investeren in een speler, en een beetje beleggen', aldus nog Bormans. Lees meer over Kickers.net. (KVDA)

Hoe werkt het?

Bekijk een filmpje over Kynigopoulos

Kickrs.net, dat al actief is in 27 landen, speurt naar jong talent om het vervolgens aan te bieden bij professionele voetbalclubs. STVV is de eerste club in België die supporters mee laat investeren in jonge talenten. De Limburgse club heeft Panagiotis Kynigopoulos ('Kyn') de voorbije maanden zelf getest en ziet wel iets in de speler. Het bestuur vraagt nu de steun van supporters. Wie in de speler gelooft, kan een bijdrage leveren. Iedereen die ouder dan 18 jaar is kan een bedrag tussen minimaal 20 en maximaal 1000 euro investeren, verduidelijkte algemeen manager Philip Bormans op Radio 1. 'De bedoeling is dat het bedrag naar de opleiding van de speler gaat.'Fans die geld inleggen, krijgen geen inspraak in de toekomst van de speler maar kunnen wel hun investering terugverdienen. Al is dat niet gegarandeerd. Voor winstuitkering moet de speler bepaalde objectieven halen, schrijft Het Belang van Limburg, zoals bijvoorbeeld een profcontract tekenen, een transfer versieren of opgeroepen worden voor een nationale ploeg. Als er niet genoeg interesse is voor een voorgestelde speler, krijgen de fans hun centen gewoon terug.Als de speler uiteindelijk wordt verkocht, zal het geld terug worden verdeeld onder de supporters. 'Het is dus een mix van investeren in een speler, en een beetje beleggen', aldus nog Bormans. Lees meer over Kickers.net. (KVDA)