Deinze beëindigde de competitie in 1B vorige maand als vierde. De club gaf vervolgens aan niet verder te gaan met Wim De Decker, en zijn technische staf.

Deinze werd doorheen het seizoen overgenomen door de Japanse investeringsmaatschappij ACA Football Partners en heeft grote ambities.

Shiraishi krijgt een volledig buitenlandse staf naast zich, met de Nederlandse assistent Rene Van Eck en verder een hele Spaanse enclave.

'Ik ben zeer blij met mijn nieuwe functie als hoofdcoach van KMSK Deinze en ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging', zei Shiraishi in een eerste reactie. 'In Spanje, Nederland en Italië heb ik verschillende geavanceerde tactieken en trainingsmethodes geleerd alsook het belangrijkste: duurzame groei. Onze bedoeling is om gestaag te blijven groeien, steeds verder te bouwen aan onze tactiek en te blijven innoveren. Daarvoor moeten we dicht bij de spelers kunnen staan. Ik wil een team bouwen dat de individualiteit van elke speler respecteert en waar iedereen in staat is om zich te vinden in onze innoverend spel.'

Shiraishi was in het verleden onder meer jeugdcoach bij FC Barcelona, performance analist bij AC Milan en assistent bij het Nederlandse Excelsior.

Deinze beëindigde de competitie in 1B vorige maand als vierde. De club gaf vervolgens aan niet verder te gaan met Wim De Decker, en zijn technische staf. Deinze werd doorheen het seizoen overgenomen door de Japanse investeringsmaatschappij ACA Football Partners en heeft grote ambities. Shiraishi krijgt een volledig buitenlandse staf naast zich, met de Nederlandse assistent Rene Van Eck en verder een hele Spaanse enclave. 'Ik ben zeer blij met mijn nieuwe functie als hoofdcoach van KMSK Deinze en ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging', zei Shiraishi in een eerste reactie. 'In Spanje, Nederland en Italië heb ik verschillende geavanceerde tactieken en trainingsmethodes geleerd alsook het belangrijkste: duurzame groei. Onze bedoeling is om gestaag te blijven groeien, steeds verder te bouwen aan onze tactiek en te blijven innoveren. Daarvoor moeten we dicht bij de spelers kunnen staan. Ik wil een team bouwen dat de individualiteit van elke speler respecteert en waar iedereen in staat is om zich te vinden in onze innoverend spel.' Shiraishi was in het verleden onder meer jeugdcoach bij FC Barcelona, performance analist bij AC Milan en assistent bij het Nederlandse Excelsior.