Zarko Tomasevic (23) is een linksvoetige centrale verdediger van 1 meter 90 die transfervrij overkomt van de Servische topclub en landskampioen FK Partizan Belgrado. Hij was pas 18 toen hij naar het Portugese eersteklasser C.D. Nacional (Madeira) verhuisde, debuteerde daar in 2009 in het eerste elftal tegen Sporting Lissabon en viel onder meer ook in tegen Zenit Sint-Petersburg in de Europa League. Na een uitleenbeurt aan de Portugese tweedeklasser C.F. Uniào keerde hij vorig seizoen terug naar Partizan, waar hij als jeugdspeler al een tijd gespeeld had.

Claude Verspaille, coördinator van de scouting van KV Kortrijk, vergelijkt hem met Stefan Mitrovic, de Serviër die de club onlangs verkocht aan Benfica. "Kopbalsterk, grote springkracht, fysiek heel sterk, stevig in de duels, tweevoetig, redelijk snel, maar aan zijn wendbaarheid moet nog wat gewerkt worden", zegt hij.

"Volgens Ivica Jarakovic, die voor ons scout in de Balkan, is hij ook qua karakter en mentaliteit een beetje hetzelfde type als Mitrovic: winnaarstemperament, gedreven tot en met, op en top prof. Hij zag hem één keer live aan het werk met de nationale ploeg, wij bekeken vele dvd's en iedereen was overtuigd. Het is toch een jonge speler met ook al wat ervaring in Portugal. Hij keerde terug omdat er betalingsproblemen waren, moest bij Partizan geopereerd worden en kreeg daarna te maken met Servische internationals op zijn positie. De reden dat hij naar KV Kortrijk komt, is dat hij absoluut wil spelen en dat hij zag hoe snel het hier met Mitrovic ging."

Prioriteit van coach Hein Vanhaezebrouck voor de vervanging van Stefan Mitrovic (en de in januari aan AA Gent verkochte Ervin Zukanovic) links in het centrum van de verdediging was Rami Gershon, de Israëlier die Standard al eens anderhalf seizoen ter beschikking stelde van KV Kortrijk en die vorig seizoen uitgeleend werd aan Celtic Glasgow.

"Maar die financiële eisen kunnen wij niet aan, wij zijn Anderlecht niet", zegt Verspaille. "Met de komst van een Israëlische trainer naar Standard zou hij daar ook weleens voluit zijn kans kunnen krijgen. Bovendien vind ik dat we dan beter wat meer geld uitgeven voor een centrumspits, want vorig seizoen scoorden we wel heel weinig. Dat is onze prioriteit. Daarna kunnen we nog kijken wat er nog meer mogelijk is. Hein bekeek trouwens ook alle beelden van Tomasevic en gaf zijn fiat voor de transfer."

Zarko Tomasevic is de tweede inkomende transfer van KV Kortrijk. Rechtervleugelaanvaller Teddy Chevalier van RKC Waalwijk (en voorheen onder meer Zulte Waregem) was de eerste.

Zarko Tomasevic (23) is een linksvoetige centrale verdediger van 1 meter 90 die transfervrij overkomt van de Servische topclub en landskampioen FK Partizan Belgrado. Hij was pas 18 toen hij naar het Portugese eersteklasser C.D. Nacional (Madeira) verhuisde, debuteerde daar in 2009 in het eerste elftal tegen Sporting Lissabon en viel onder meer ook in tegen Zenit Sint-Petersburg in de Europa League. Na een uitleenbeurt aan de Portugese tweedeklasser C.F. Uniào keerde hij vorig seizoen terug naar Partizan, waar hij als jeugdspeler al een tijd gespeeld had. Claude Verspaille, coördinator van de scouting van KV Kortrijk, vergelijkt hem met Stefan Mitrovic, de Serviër die de club onlangs verkocht aan Benfica. "Kopbalsterk, grote springkracht, fysiek heel sterk, stevig in de duels, tweevoetig, redelijk snel, maar aan zijn wendbaarheid moet nog wat gewerkt worden", zegt hij. "Volgens Ivica Jarakovic, die voor ons scout in de Balkan, is hij ook qua karakter en mentaliteit een beetje hetzelfde type als Mitrovic: winnaarstemperament, gedreven tot en met, op en top prof. Hij zag hem één keer live aan het werk met de nationale ploeg, wij bekeken vele dvd's en iedereen was overtuigd. Het is toch een jonge speler met ook al wat ervaring in Portugal. Hij keerde terug omdat er betalingsproblemen waren, moest bij Partizan geopereerd worden en kreeg daarna te maken met Servische internationals op zijn positie. De reden dat hij naar KV Kortrijk komt, is dat hij absoluut wil spelen en dat hij zag hoe snel het hier met Mitrovic ging." Prioriteit van coach Hein Vanhaezebrouck voor de vervanging van Stefan Mitrovic (en de in januari aan AA Gent verkochte Ervin Zukanovic) links in het centrum van de verdediging was Rami Gershon, de Israëlier die Standard al eens anderhalf seizoen ter beschikking stelde van KV Kortrijk en die vorig seizoen uitgeleend werd aan Celtic Glasgow. "Maar die financiële eisen kunnen wij niet aan, wij zijn Anderlecht niet", zegt Verspaille. "Met de komst van een Israëlische trainer naar Standard zou hij daar ook weleens voluit zijn kans kunnen krijgen. Bovendien vind ik dat we dan beter wat meer geld uitgeven voor een centrumspits, want vorig seizoen scoorden we wel heel weinig. Dat is onze prioriteit. Daarna kunnen we nog kijken wat er nog meer mogelijk is. Hein bekeek trouwens ook alle beelden van Tomasevic en gaf zijn fiat voor de transfer." Zarko Tomasevic is de tweede inkomende transfer van KV Kortrijk. Rechtervleugelaanvaller Teddy Chevalier van RKC Waalwijk (en voorheen onder meer Zulte Waregem) was de eerste.