Waasland-Beveren wordt nog steeds getroffen door een golf coronabesmettingen en vroeg daarom op basis van het gezondheidsprotocol uitstel aan.

'De wedstrijd Sporting Charleroi - Waasland-Beveren van komende zondag 25 oktober uit de Jupiler Pro League is door de kalendermanager uitgesteld. Dit gebeurde na een aanvraag van Waasland-Beveren nadat meer dan 7 A-kernspelers positief testten op Covid-19', bevestigt de Pro League. 'Conform het Covid-19 Protocol en het Bondsreglement diende de club een aanvraag in, waarna de kalendermanager besloot de wedstrijd uit te stellen. De nieuwe datum wordt later gecommuniceerd.'

Waasland-Beveren liet donderdag weten dat er inmiddels zeventien positieve coronagevallen zijn in de club, veertien spelers en drie medewerkers. De Waaslanders lieten eerder al het competitieduel tegen Oostende (dat afgelopen maandag zou worden gespeeld) uitstellen.

Ook Eupen-KV Mechelen uitgesteld

Nog vanochtend liet Het Nieuwsblad weten dat er bij KV Mechelen ondertussen al elf coronagevallen vastgesteld zijn. Begin deze week waren dat er nog maar drie met William Togui, Thibaut Peyre en testdoelman Maxime Wenssens.

KV Mechelen vroeg vervolgens uitstel aan bij de Pro League voor de uitwedstrijd tegen Eupen van zaterdagnamiddag en kreeg dat ook.

Één coronageval bij OH Leuven

Bij OH Leuven, ten slotte, werd bij de laatste testronde één coronabesmetting vastgesteld. De wedstrijd van zaterdag tegen Club Brugge is niet in gevaar, zo stelt OHL.

'Uit de coronatesten die spelers en staf woensdag lieten afnemen, blijkt één persoon positief', laat de club vrijdag weten. 'De wedstrijd van zaterdagavond tegen Club Brugge komt niet in het gedrang.' 'OH Leuven volgt het strikte protocol van de Pro League nauwgezet op', gaat het verder. 'Spelers, staf en medewerkers die regelmatig in contact komen met de A-kern ondergaan wekelijks een coronatest. Bij OHL geldt thuiswerken als de norm voor de collega's die achter de schermen werken.'

Waasland-Beveren wordt nog steeds getroffen door een golf coronabesmettingen en vroeg daarom op basis van het gezondheidsprotocol uitstel aan. 'De wedstrijd Sporting Charleroi - Waasland-Beveren van komende zondag 25 oktober uit de Jupiler Pro League is door de kalendermanager uitgesteld. Dit gebeurde na een aanvraag van Waasland-Beveren nadat meer dan 7 A-kernspelers positief testten op Covid-19', bevestigt de Pro League. 'Conform het Covid-19 Protocol en het Bondsreglement diende de club een aanvraag in, waarna de kalendermanager besloot de wedstrijd uit te stellen. De nieuwe datum wordt later gecommuniceerd.'Waasland-Beveren liet donderdag weten dat er inmiddels zeventien positieve coronagevallen zijn in de club, veertien spelers en drie medewerkers. De Waaslanders lieten eerder al het competitieduel tegen Oostende (dat afgelopen maandag zou worden gespeeld) uitstellen.Nog vanochtend liet Het Nieuwsblad weten dat er bij KV Mechelen ondertussen al elf coronagevallen vastgesteld zijn. Begin deze week waren dat er nog maar drie met William Togui, Thibaut Peyre en testdoelman Maxime Wenssens. KV Mechelen vroeg vervolgens uitstel aan bij de Pro League voor de uitwedstrijd tegen Eupen van zaterdagnamiddag en kreeg dat ook. Bij OH Leuven, ten slotte, werd bij de laatste testronde één coronabesmetting vastgesteld. De wedstrijd van zaterdag tegen Club Brugge is niet in gevaar, zo stelt OHL. 'Uit de coronatesten die spelers en staf woensdag lieten afnemen, blijkt één persoon positief', laat de club vrijdag weten. 'De wedstrijd van zaterdagavond tegen Club Brugge komt niet in het gedrang.' 'OH Leuven volgt het strikte protocol van de Pro League nauwgezet op', gaat het verder. 'Spelers, staf en medewerkers die regelmatig in contact komen met de A-kern ondergaan wekelijks een coronatest. Bij OHL geldt thuiswerken als de norm voor de collega's die achter de schermen werken.'