Woordvoerder Stijn Van Bever werkte in februari 2018 als toenmalig CSR-manager zelf een actieplan uit inzake discriminerende spreekkoren en daden. Daarin implementeerde hij ook vormings- en herintegratietrajecten voor supporters die zich aan racisme schuldig maken.

De grote krijtlijnen van die trajecten werden in overleg met ex-staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) uitgetekend. Na de herschikking van de federale regering zal het kabinet van minister Kris Peeters (CD&V) zich daar nu over ontfermen, bevestigde de Pro League.

Voor supporters die zich bezondigen aan (racistische) spreekkoren zijn er al verplichte vormingen ingevoerd. Recent nog werd zo een stappenplan uitgetekend voor een supporter van KV Kortrijk. De komende maanden zullen er educatieve materialen uitgewerkt worden om clubs te ondersteunen, zodat ze ook preventief te werk kunnen gaan. De Pro League zal deze vormingen ook actief aanbieden aan amateurclubs en andere sportfederaties.

Voor de invulling van die vormingen rekent de Pro League op de input van externe expertenorganisaties. Zo wordt binnenkort al samen gezeten met het Joods Museum van België. De Pro League gaat op zoek naar een nieuwe CSR-manager om het eductieve luik van het actieplan vorm te geven.

Woordvoerder Stijn Van Bever werkte in februari 2018 als toenmalig CSR-manager zelf een actieplan uit inzake discriminerende spreekkoren en daden. Daarin implementeerde hij ook vormings- en herintegratietrajecten voor supporters die zich aan racisme schuldig maken. De grote krijtlijnen van die trajecten werden in overleg met ex-staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) uitgetekend. Na de herschikking van de federale regering zal het kabinet van minister Kris Peeters (CD&V) zich daar nu over ontfermen, bevestigde de Pro League. Voor supporters die zich bezondigen aan (racistische) spreekkoren zijn er al verplichte vormingen ingevoerd. Recent nog werd zo een stappenplan uitgetekend voor een supporter van KV Kortrijk. De komende maanden zullen er educatieve materialen uitgewerkt worden om clubs te ondersteunen, zodat ze ook preventief te werk kunnen gaan. De Pro League zal deze vormingen ook actief aanbieden aan amateurclubs en andere sportfederaties. Voor de invulling van die vormingen rekent de Pro League op de input van externe expertenorganisaties. Zo wordt binnenkort al samen gezeten met het Joods Museum van België. De Pro League gaat op zoek naar een nieuwe CSR-manager om het eductieve luik van het actieplan vorm te geven.