'Naar onze mening is er niets slechter dan het aanpassen van onze gebruikelijke manier van leven', zegt CEO Pierre François.

De clubs moeten wel de nodige maatregelen nemen om de veiligheid te garanderen. Daarvoor zullen ze volgens hem in gesprek moeten gaan met de bevoegde instanties, die aanbevelingen doen over hoe clubs de situatie moeten aanpakken.

'De Pro League zal in elk geval niet instemmen met het annuleren van de wedstrijden van komend weekend en het weekend daarop. Integendeel, we hopen dat veel supporters naar de stadions afzakken om te tonen dat we ons dagelijkse leven voortzetten ondanks de dreiging. Supporters en spelers houden van voetbal.'

Veiligheidsmaatregelen

Naar aanleiding van de recente aanslagen in Parijs en de verhoogde terreurdreiging in België (van niveau twee naar drie, nvdr.) zullen voor de competitiewedstrijd van vrijdag tussen AA Gent en Westerlo in en rond de Ghelamco Arena al zeker extra veiligheidsmaatregelen getroffen worden.

In de nacht van maandag op dinsdag besliste de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) op aanraden van het crisiscentrum Binnenlandse Zaken om de oefeninterland tussen de Rode Duivels en Spanje in het Koning Boudewijnstadion niet te laten doorgaan. (Belga/KVDA)

'Naar onze mening is er niets slechter dan het aanpassen van onze gebruikelijke manier van leven', zegt CEO Pierre François. De clubs moeten wel de nodige maatregelen nemen om de veiligheid te garanderen. Daarvoor zullen ze volgens hem in gesprek moeten gaan met de bevoegde instanties, die aanbevelingen doen over hoe clubs de situatie moeten aanpakken. 'De Pro League zal in elk geval niet instemmen met het annuleren van de wedstrijden van komend weekend en het weekend daarop. Integendeel, we hopen dat veel supporters naar de stadions afzakken om te tonen dat we ons dagelijkse leven voortzetten ondanks de dreiging. Supporters en spelers houden van voetbal.' Naar aanleiding van de recente aanslagen in Parijs en de verhoogde terreurdreiging in België (van niveau twee naar drie, nvdr.) zullen voor de competitiewedstrijd van vrijdag tussen AA Gent en Westerlo in en rond de Ghelamco Arena al zeker extra veiligheidsmaatregelen getroffen worden. In de nacht van maandag op dinsdag besliste de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) op aanraden van het crisiscentrum Binnenlandse Zaken om de oefeninterland tussen de Rode Duivels en Spanje in het Koning Boudewijnstadion niet te laten doorgaan. (Belga/KVDA)