Anderlechtmiddenvelders Leander Dendoncker (22) en Youri Tielemans (20) en de Genkse draaischijf Alejandro Pozuelo (25) zijn de drie genomineerden voor de titel van 'Profvoetballer van het Jaar'. De Pro League en Het Nieuwsblad maakten hun namen vrijdag bekend.

Het trio kreeg de meeste stemmen van hun collega-voetballers, in totaal 389 spelers, uit de zestien eersteklasseclubs. De winnaar wordt maandagavond (22 mei) bekendgemaakt op het Gala van de Profvoetballer van het Jaar. Hij wordt op de erelijst de opvolger van Sofiane Hanni, toen nog speler van KV Mechelen maar intussen aanvoerder bij Anderlecht.

Ook de trofeeën Doelman, Belofte en Trainer van het Jaar worden maandag uitgereikt.

Top tien

In de verkiezing van Profvoetballer van het Jaar eindigt Gouden Schoen José Izquierdo, de smaakmaker van Club Brugge, als vierde voor de Poolse topschutter van kersvers kampioen Anderlecht Lukasz Teodorczyk. Dan volgen Ishak Belfodil (Standard), uittredend winnaar Hanni, Henry Onyekuru (Eupen) en Soualiho Meité (Zulte Waregem). Leandro Trossard (RC Genk) sluit de top tien.

Anderlechtmiddenvelders Leander Dendoncker (22) en Youri Tielemans (20) en de Genkse draaischijf Alejandro Pozuelo (25) zijn de drie genomineerden voor de titel van 'Profvoetballer van het Jaar'. De Pro League en Het Nieuwsblad maakten hun namen vrijdag bekend. Het trio kreeg de meeste stemmen van hun collega-voetballers, in totaal 389 spelers, uit de zestien eersteklasseclubs. De winnaar wordt maandagavond (22 mei) bekendgemaakt op het Gala van de Profvoetballer van het Jaar. Hij wordt op de erelijst de opvolger van Sofiane Hanni, toen nog speler van KV Mechelen maar intussen aanvoerder bij Anderlecht. Ook de trofeeën Doelman, Belofte en Trainer van het Jaar worden maandag uitgereikt. In de verkiezing van Profvoetballer van het Jaar eindigt Gouden Schoen José Izquierdo, de smaakmaker van Club Brugge, als vierde voor de Poolse topschutter van kersvers kampioen Anderlecht Lukasz Teodorczyk. Dan volgen Ishak Belfodil (Standard), uittredend winnaar Hanni, Henry Onyekuru (Eupen) en Soualiho Meité (Zulte Waregem). Leandro Trossard (RC Genk) sluit de top tien.