Na zijn 1-0-zege tegen FC Luik voert Beerschot-Wilrijk opnieuw de stand aan in de derde klasse B. Normaal zou die eerste plaats op het eind van het seizoen recht geven op een promotie naar de tweede klasse, maar door de competitiehervorming verdwijnt die tweede klasse.

De nummers twee tot en met acht uit de huidige tweede klasse en één degradant uit de eerste klasse gaan vanaf volgend seizoen de reeks 'Betaald Voetbal 1B' vormen. Daaronder komt de '1e klasse Amateurs'. Die wordt gevuld met de laatste negen ploegen uit de huidige tweede klasse, de eerste twee uit elke reeks van de huidige derde klasse plus nog drie derdeklassers uit de eindronde.

Dus: als Beerschot-Wilrijk kampioen of vicekampioen wordt, zal de Antwerpse club volgend seizoen in de 1e klasse Amateurs spelen, op het op twee na hoogste niveau. Maar op dat niveau speelt Beerschot-Wilrijk vandaag ook al.

Hoe houdt de trainer zijn spelers in die context gemotiveerd? 'Ten eerste is er nog geen definitieve uitspraak over de competitiehervorming', antwoordt Urbain Spaenhoven aan Sport/Voetbalmagazine. 'Ten tweede zijn onze spelers en fans daar niet mee bezig. Iedereen focust op onze eigen sportieve waarde. In de eerste amateurklasse zouden we trouwens bij clubs als Dessel, Roeselare en Brussels kunnen belanden. Ik vind dat wél een promotie. Het mag voor ons ook niet te snel gaan. Vergeet niet dat we twee seizoenen geleden nog in provinciale speelden.'

Lees het hele artikel over Beerschot-Wilrijk in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 28 oktober.

Na zijn 1-0-zege tegen FC Luik voert Beerschot-Wilrijk opnieuw de stand aan in de derde klasse B. Normaal zou die eerste plaats op het eind van het seizoen recht geven op een promotie naar de tweede klasse, maar door de competitiehervorming verdwijnt die tweede klasse. De nummers twee tot en met acht uit de huidige tweede klasse en één degradant uit de eerste klasse gaan vanaf volgend seizoen de reeks 'Betaald Voetbal 1B' vormen. Daaronder komt de '1e klasse Amateurs'. Die wordt gevuld met de laatste negen ploegen uit de huidige tweede klasse, de eerste twee uit elke reeks van de huidige derde klasse plus nog drie derdeklassers uit de eindronde. Dus: als Beerschot-Wilrijk kampioen of vicekampioen wordt, zal de Antwerpse club volgend seizoen in de 1e klasse Amateurs spelen, op het op twee na hoogste niveau. Maar op dat niveau speelt Beerschot-Wilrijk vandaag ook al. Hoe houdt de trainer zijn spelers in die context gemotiveerd? 'Ten eerste is er nog geen definitieve uitspraak over de competitiehervorming', antwoordt Urbain Spaenhoven aan Sport/Voetbalmagazine. 'Ten tweede zijn onze spelers en fans daar niet mee bezig. Iedereen focust op onze eigen sportieve waarde. In de eerste amateurklasse zouden we trouwens bij clubs als Dessel, Roeselare en Brussels kunnen belanden. Ik vind dat wél een promotie. Het mag voor ons ook niet te snel gaan. Vergeet niet dat we twee seizoenen geleden nog in provinciale speelden.' Lees het hele artikel over Beerschot-Wilrijk in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 28 oktober.