Propere Handen: verdachten Mejjati, Bogojevska en Siljanoski voorwaardelijk vrijgelaten

© Belga Image

De Tongerse onderzoeksrechter in het dossier van de voetbalfraude heeft donderdag beslist om makelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoski alsook Marija Bogojevska, de vriendin van makelaar Dejan Veljkovic, voorwaardelijk in vrijheid te stellen.

Bogojevska zat al sinds 30 oktober haar voorhechtenis onder elektronisch toezicht uit. Ze heeft haar enkelband nu ook mogen inleveren.

Karim Mejjati mag de gevangenisdeur achter zich dichttrekken na het betalen van een borgsom van 20.000 euro. Hij moet enkele voorwaarden naleven, zoals geen contact hebben met de pers, ter beschikking blijven van de onderzoekers en contact met medeverdachten vermijden. Dat werd vernomen via zijn raadsman Sven Mary.

Ook de vrijlating van Siljanoski is pas mogelijk na betaling van een borgsom, maakte het federale parket bekend.

Verdacht

Bogojevska zou hebben meegedraaid in de witwaspraktijken van haar vriend. Mejjati zat sinds 10 oktober in de cel op verdenking van witwaspraktijken. Hij werd niet in verdenking gesteld van lidmaatschap aan een criminele organisatie of matchfixing.

Mejjati werd beschouwd als de rechterhand van Mogi Bayat. Bayat zit nog opgesloten in de gevangenis, net als Veljkovic, ex-advocaat Laurent Denis en Thierry Steemans, de financiële directeur van KV Mechelen. Scheidsrechter Bart Vertenten hoort vrijdag van de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling of hij al dan niet de gevangenis mag verlaten.

Raadkamer

Spilfiguur Veljkovic verschijnt dinsdag (20 november) opnieuw voor de raadkamer in Tongeren. Dat bevestigt het federale parket.

Bayat, Steemans en Denis, die in tegenstelling tot Veljkovic wel beroep aantekenden tegen de bevestiging van hun aanhouding en dus nog eerst langs de kamer van inbeschuldigingstelling passeerden, verschijnen wellicht een week later voor de raadkamer.

Partner Content