"Natuurlijk zou het fijn zijn om bij de nationale ploeg te spelen, maar je moet jezelf geen blaasjes wijsmaken. Thibaut Courtois en Simon Mignolet zijn voor jaren vertrokken als nummer 1 en nummer 2", weet de Anderlechtdoelman.

Op het moment dat de selectie werd bekendgemaakt voor de oefenwedstrijd tegen Frankrijk hoopte Proto nochtans om erbij te zijn, zo liet hij toch in elk geval doorschemeren.

Proto: "Ik heb alleen gezegd dat als de schorsing van Jean-François Gillet voor een probleem zou zorgen, ze me altijd mochten bellen. Ik heb me ter beschikking gesteld van de bond, maar ik heb niet gesolliciteerd. In mijn hoofd was het een mogelijkheid om erbij te zijn tegen Frankrijk. Maar ik was niet ontgoocheld toen ik vernam dat ik niet was geselecteerd. Marc Wilmots heeft ongetwijfeld goede redenen om te kiezen voor Koen Casteels als derde doelman. Ik ben dertig; hij is nog jong en misschien willen ze hem klaarstomen voor de toekomst."

Heeft hij er al met Wilmots over gesproken? "We hebben elkaar nog niet één keer gesproken sinds hij bondscoach is", verrast Proto.

Toch sluit hij deelname aan het WK in Brazilië nog niet uit. "Het kan snel gaan. Een blessure bijvoorbeeld. Maar dat is het laatste dat ik de Duivels toewens, want Courtois wint vijftig of zestig procent van de punten voor hen."

"Het is geen obsessie. Als ik niet word opgeroepen, zal ik er niet ziek van zijn. Het heeft ook zijn voordelen. Vorig seizoen hadden de spelers zonder interlandverplichtingen vier dagen vrijaf. Ik heb snel tickets geboekt en ben met mijn vrouw naar New York gegaan. In volle competitie is dat niet voor iedereen weggelegd en het deed deugd er even tussenuit te zijn."

"Natuurlijk zou het fijn zijn om bij de nationale ploeg te spelen, maar je moet jezelf geen blaasjes wijsmaken. Thibaut Courtois en Simon Mignolet zijn voor jaren vertrokken als nummer 1 en nummer 2", weet de Anderlechtdoelman.Op het moment dat de selectie werd bekendgemaakt voor de oefenwedstrijd tegen Frankrijk hoopte Proto nochtans om erbij te zijn, zo liet hij toch in elk geval doorschemeren. Proto: "Ik heb alleen gezegd dat als de schorsing van Jean-François Gillet voor een probleem zou zorgen, ze me altijd mochten bellen. Ik heb me ter beschikking gesteld van de bond, maar ik heb niet gesolliciteerd. In mijn hoofd was het een mogelijkheid om erbij te zijn tegen Frankrijk. Maar ik was niet ontgoocheld toen ik vernam dat ik niet was geselecteerd. Marc Wilmots heeft ongetwijfeld goede redenen om te kiezen voor Koen Casteels als derde doelman. Ik ben dertig; hij is nog jong en misschien willen ze hem klaarstomen voor de toekomst."Heeft hij er al met Wilmots over gesproken? "We hebben elkaar nog niet één keer gesproken sinds hij bondscoach is", verrast Proto.Toch sluit hij deelname aan het WK in Brazilië nog niet uit. "Het kan snel gaan. Een blessure bijvoorbeeld. Maar dat is het laatste dat ik de Duivels toewens, want Courtois wint vijftig of zestig procent van de punten voor hen." "Het is geen obsessie. Als ik niet word opgeroepen, zal ik er niet ziek van zijn. Het heeft ook zijn voordelen. Vorig seizoen hadden de spelers zonder interlandverplichtingen vier dagen vrijaf. Ik heb snel tickets geboekt en ben met mijn vrouw naar New York gegaan. In volle competitie is dat niet voor iedereen weggelegd en het deed deugd er even tussenuit te zijn."