Leider Standard verloor zijn laatste twee competitiematchen tegen Club Brugge (1-0) en AA Gent (2-3) en wil thuis tegen KV Mechelen aanknopen met de zege. Voor de bezoekers staat er niets meer op het spel. Malinwa komt al zeker in play-off 2 uit.

Eerste achtervolger Club Brugge verkleinde de kloof met de Rouches tot 4 punten. Het team van coach Michel Preud'homme is aan een sterke reeks bezig maar wacht een moeilijke verplaatsing naar vicekampioen Zulte Waregem. Essevee is als vierde ook al zeker van play-off 1.

Uittredend kampioen Anderlecht gaat op bezoek bij OH Leuven. John van den Brom kan na de 2-0 zege tegen Genk, afgelopen zondag, weer wat vrijer ademen. De kloof met Standard bedraagt 9 punten. OH Leuven moet dan weer winnen om nog een kans(je) te behouden op play-off 2. Het verschil met nummer 14 Waasland-Beveren, dat in Lokeren aantreedt, bedraagt 5 punten.

In de strijd om het laatste ticket voor play-off 1 speelt Genk thuis tegen rode lantaarn Bergen. Concurrent AA Gent, dat evenveel punten telt als de Limburgers, trekt naar Cercle Brugge. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie staan Kortrijk/Genk en Gent/Zulte-Waregem geprogrammeerd.

Kortrijk heeft nog een kleine kans op play-off 1 maar moet dan zaterdag hoe dan ook winnen bij KV Oostende. Charleroi, dat nog niet 100 procent zeker is van behoud, ontvangt Lierse. (Belga/INM)

Leider Standard verloor zijn laatste twee competitiematchen tegen Club Brugge (1-0) en AA Gent (2-3) en wil thuis tegen KV Mechelen aanknopen met de zege. Voor de bezoekers staat er niets meer op het spel. Malinwa komt al zeker in play-off 2 uit. Eerste achtervolger Club Brugge verkleinde de kloof met de Rouches tot 4 punten. Het team van coach Michel Preud'homme is aan een sterke reeks bezig maar wacht een moeilijke verplaatsing naar vicekampioen Zulte Waregem. Essevee is als vierde ook al zeker van play-off 1. Uittredend kampioen Anderlecht gaat op bezoek bij OH Leuven. John van den Brom kan na de 2-0 zege tegen Genk, afgelopen zondag, weer wat vrijer ademen. De kloof met Standard bedraagt 9 punten. OH Leuven moet dan weer winnen om nog een kans(je) te behouden op play-off 2. Het verschil met nummer 14 Waasland-Beveren, dat in Lokeren aantreedt, bedraagt 5 punten. In de strijd om het laatste ticket voor play-off 1 speelt Genk thuis tegen rode lantaarn Bergen. Concurrent AA Gent, dat evenveel punten telt als de Limburgers, trekt naar Cercle Brugge. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie staan Kortrijk/Genk en Gent/Zulte-Waregem geprogrammeerd. Kortrijk heeft nog een kleine kans op play-off 1 maar moet dan zaterdag hoe dan ook winnen bij KV Oostende. Charleroi, dat nog niet 100 procent zeker is van behoud, ontvangt Lierse. (Belga/INM)